Szoktatok kêszíteni gombakrémlevest ? Ha igen, hogyan és ehhez megfelel a konzerv gomba ,vagy az üveges ?
Akkor már inkább vegyél szárítottat, és kávédarálóval, vagy késes robotgépben őröld porrá, és abból csináld...
A konzerv gombának szerintem se íze se bűze....
Sokszor csinálok, ez az a kevés krémlevesek közé tartozik, amit szeretünk.
Csak friss (vagy esetleg szárított) gombából készítem, sárgarépa, kevés petrezselyemgyökér, zeller, hagyma, esetleg egy gerezd fokhagyma kerül bele. Az összeaprított zöldségeket meg a gombákat összedarabolom kisebbekre, kevés olajon (vagy igazi vajon) elkezdem párolni, utána kevés vízzel puhára főzöm. Sóval, borssal szoktam ízesíteni. Ha puha, akkor turmixolom és tejfölt teszek bele.
Ha szárított gombát használok, akkor előző este beáztatom, kinyomkodom és utána aprítom.
Konzervböl el sem érdemes kezdeni, mert az teljesen íztelen vacak.
Köszönöm a válaszokat. Én holnap fogok először készíteni.
Akkor majd nem konzervet veszek.
Ha még visszanézel ide, kérdező: érdemes barna sampion gombát venni, szerintem ízesebb, mint a fehér. De lehet, hogy csak beleképzelem. :-D
Mindenesetre ha valahol máskor hozzájutsz erdei gombához, próbáld ki azzal is.
Hálásan köszönöm a választ Mindenkinek.
A Coop - ban vettem gombát, a tálcást, ami le van fóliázva.
Isteni finom lett a levesem ! ❣️♥️🎀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!