Karfiolt elő lehet készíteni egy nappal az elkészítése előtt?
Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy a főzés előtti napon este megmosnám, szétszedném a karfiolt rózsákra, viszont csak másnap tudnám elkészíteni az ételt. Vajon lenne-e baja?
Érdemesebb az éjszakát vízben áztatva töltenie, vagy inkább szárítsam meg?
2021. dec. 9. 00:08
1/4 anonim válasza:
Ha időt akarsz spórolni másnapra, akkor lehet értelme. Én is így szoktam: nem feltétlenül karfiollal, hanem olyan zöldségekkel, amiket hámozni és/vagy felvagdosni kell. Ezeket hámozás (és esetleg) felvagdosás után vákuumos edényben berakom a hűtőbe, és másnap felhasználom, de van, hogy csak egy héttel később. Másnapra elég nejlonzacskóba rakni, csak szorítsd ki belőle a levegőt.
2/4 anonim válasza:
Megteheted.
Nem tudom milyen formában akarod felhasználni, de akár meg is főzheted, mert az egész művelet, főzéssel, leszűréssel együtt nem több mint negyedóra. A karfiolrózsáknak forrástól számítva elég 5-8 perc.
3/4 anonim válasza:
Elvileg el lehet, de nem látom sok értelmét. Két nagy fej karfiolt megmosni és szétdarabolni max. 5-10 perc, sokkal jobb íze van, ha nem szárad meg, ha meg vízbe teszed, akkor az íze kiázik.
De tényleg el lehet készíteni előző nap, ha neked valamiért fontos.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Mentek a zöld kezek.
2021. dec. 9. 17:52
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!