Ha kicsit büdös egy pár napja a hűtőben tárolt csirkemell, azt meg lehet még sütni?
Ha van hozzá gusztusod, edd meg.
Én már akkor se bírnám lenyelni, ha kicsit "fehérje" szaga van.
Ha végig hűtőben volt és frissen vetted akkor megsütheted.
A hő megöli a baktériumokat.
A nagyobb baj azzal van hogy a baktériumok mennyi toxint termeltek abban a pár napban ami nem tűnik el sütéskor. Viszont az hogy büdös vagy más állaga van a húsnak az nem azt jelenti hogy fogyaszthatatlan.
Mert,
- romlott ételnek is lehet jó szaga
- nem romlott ételnek is lehet büdös szaga
viszont az íén is meglehet érezni a büdösséget. Szóval használj erőteljesebb fűszert. Gyros, vagy indiai
Ha nem vészes vagy látszólag nincs baja én megszoktam sütni.
Jó forró olajban hogy nmegpusztuljanak a bacik.
Azért a sima főzést vagy párolást már nem vállalnék be.
9: honnan veszed, hogy pont a bacilusok miatt leszel tőle beteg...???
Ahogy már előbb is írták, a különböző toxinok, plusz a bomló fehérje és még egy rakás dolog előfordulhat benne...
párszáz ft-ért tuti nem kockáztatnám az egészségem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!