A burgonyán és a tojáson kívül mit tesztek a lerakott krumpliba?
A sima változatba csak kolbászt, aztán leöntöm tojásos tejföllel.
Az extrába megy paradicsom, paprika és hagyma is.
Tejföl, kolbász, a tetejére reszelek sajtot.
Ez a "lerakott" burgonya nagyon új nekem :D
Lerakott? :D Vicces.
Nálunk:
- HÉJÁBAN, EGÉSZBEN főtt krumpli, miután kihűlt, karikára vágva(ez rendkívül fontos, pont itt a gyik-en volt téma, kérdező kérdezi: miért úszik a rakott krumplija folyton a lében, sosem lesz egybesült? Oldalakon keresztül találgattunk, mire megkérdeztük a lépéseket, hogyan főzi. Úgy kezdte: a megpucolt, karikára vágott krumplit megfőzi vízben....)
- egy réteg főtt tojás karikára vágva
- én csinálok egy "ragut": zsíron megpirított vastag karikára vágott vöröshagyma, kevés fokhagyma, só, törött bors. A végén már csak átforgatom a forró cuccban a karikára vágott füstölt kolbászt. Ezzel öntöm le a tojást.
Amíg van alapanyag, addig ismétlem a rétegezést, a lényeg, hogy felül krumpli legyen.
Sok tejfölt (20 %) kikavarok egy kis vízzel, hogy folyósabb legyen, teszek bele reszelt fokhagymát, sót, borsot, 1 tojást, és ezzel öntöm le, de úgy, hogy mindenhol befedje.
Atyaég, de éhes lettem :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!