Ezekből az alapanyagokból mit főznétek? Eléggé sokadika van sajnos.
Szóval nagy baj nincs, de jövő hét elejéig-közepéig nagyon oda kell figyelnem, mennyit költök, szóval jó lenne, ha a hétvégén, vagy legalább holnap az ebédet meg tudnám oldani abból, ami itthon van. Két főre, nem is eszek sokat.
Ami van:
- fél kg darált hús
- néhány tojás
- rizs, orsótészta
- liszt, gríz, zabpehely, zsemlemorzsa
- olaj, zsír
- hagyma, alapfűszerek
- tej
Ha egy-két dolgot meg kell venni hozzá, az nem probléma, csak óvatosan azért!
Köszönöm előre is az ötleteket.
Fasírtgolyót készítenék, mellé valami főzelék.
Vagy töltött káposzta/paprika.
Ezekből az alapanyagokból kb. 1 ebédet tudsz kihozni.
Vagy mondjuk töltött káposztánál/paprikánál ha sok rizzsel dúsítod a húst, akkor esetleg 2 nap.
Bolognait orsotesztaval. Tojasbol carbonarat. Tejbegriz.
1-2 dolog amugy kene meg. Rizshez veszel csirket. (Combfile stb, megnezed, hol akcios epp.)
Ez mar negy kaja.
Vegyél hozzá egy kis aűrített paradicsomot és kb. mindened megvan egy paradicsomos húsgombóchoz. Ilyesmire gondoltam:
Reggeli- zabkása, tejberizs
Ebéd/vacsi- rakott savanyú káposzta v tojáspörkölt tésztával esetleg fasírt rizzsel
Köszönöm az ötleteket. Holnap paradicsomos húsgombóc lesz, közben találtam még egy zacskó szárazbabot, abból valószínűleg vasárnap főzelék lesz, hozzá meg veszek valamit. Hacsak nem marad a holnapiból...
A reggeli, vacsora az sima ügy szerencsére. Kenyér van, margarin, zsír, kockasajt, sajtkrém, szeletelt kolbi akad a hűtőben. Meg mint írtam, bajban nem vagyok, csak oda kell figyelnem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!