Sütőtökből csak krémlevest lehet csinálni?
Lehet fözni levesnek is, de nem árt még egyebeket (sárgarépa petrezselyem, zeller, krumpli) is tenni hozzá, de nem sokat, illetve a végén tehetsz bele tejszínt is. Meg eleve kevés vízzel készítsd, ne legyen híg.
De a tököt lehet sütni, párolni, fözni, mint bármi egyéb zöldségfélét, a krémleves az, ami a legkevésbé ízletes és optikailag sem valami pozitív
Itt nézd végig, rengeteg olyan recept van, ami nem krémleves:
Nálunk benne van a családi repertoárban, nagyon szeretjük.
Némi olajon dinsztelj hagymát egy lábasban, majd tedd rá a kockákra vágott sütőtököt, és kevergetve süsd amíg egy kicsit megpuhul, hogy színt és egy kis pirult ízt kapjon. (5-10 perc) Le is fedheted, párolhatod, akkor is keverd meg időnként, hogy ne kapjon oda. Közben sózd, borsozd ízlés szerint, illetve tegyél rá jóóó sok felaprított fokhagymát. Amikor összeértek az ízek, öntsd fel annyi vízzel, ami kb két-három ujjnyival magasabban ellepi. Ekkor még a tök ne legyen teljesen puha, főzd addig, amíg az nem lesz, és ki nem jön az íze. Kóstold, és fűszerezd még, ha kell.
Rizzsel (mint levesbetét) a legjobb tálalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!