Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnátok segíteni hogyan...

Tudnátok segíteni hogyan számoljam át a kerek tortaformába való adagot nagyobb illetve kisebb arányokra? Pl. 18 cm-ről 20 cm-re 20 cm-ről 24 cm-re

Figyelt kérdés

#tortaforma #Arányátszámolás
2021. okt. 19. 15:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Tessék, szakmabeli:

[link]

2021. okt. 20. 09:50
 12/12 anonim ***** válasza:

Végigolvastam a válaszokat, és végül a 11.-ben szerepel a használható válasz, amit magam is írtam volna, saját tapasztalatból:

“Ha 20 cm-es formád van, maradhatsz a 18-as hozzávalóinak mennyiségeinél, mert nem lesz nagy az eltérés.

Ha pedig 24 vagy 26 cm-es a formád, nyugodtan szorozz dupla mennyiséget!”

Az első esetben sokkal egyszerűbb az eredeti mennyiségekből egy-két kanálnyit hagyni a keverőtálban, ha soknak tűnik. A második esetben lehet 1,5-szeres mennyiséget használni laposabb, 2-szeres mennyiséget használni magasabb tortához. Nem mindig cél a magas torta, a társaság étvágyától is függhet, milyet érdemes sütni. Egyedül tojásnál okozhat néha gondot a recept módosítása, ha így félre végződő tojás kellene, de akkor vagy a tojás méretén módosítok (pl. 2,5 nagy tojás helyett 3 közepes), vagy recepttől függően lefele vagy felfele kerekítem a tojások számát, azaz picit kevesebb, vagy picit több lesz benne a tojás (egy féllel).

2021. okt. 20. 11:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!