Hol találok egyszerű, és nagyszerű Bolognai spagetti receptet?
Amit a Knorr Bolognai alap nyújt (mármint az az íz) nekem nagyon megfelel. Csak sajnos 500 Ft egy zacsi, ami csak 500g húshoz elegendő. Így gyakorlatilag a hús árával azonos nagyságrendbe esik a por ára. Most csóróságban vagyok, szeretnék spórolni.
Láttam olyan recepteket, amik javasolnak bele sárgarépát (ami nekem szimpatikus), zellert -sőt, még petrezselyem gyökeret is-. Elméletben tetszik, hogy ilyen jó zöldséges, vitaminos és nyilván jó sűrű alap jön ki belőle. De olyan rengeteg sok féle fűszert ír, hogy az döbbenet. Pl a Knorr alapban van:
paradicsompüré, vöröshagyma, Cukor,oregánó, petrezselyem, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, bors, zellermag, koriander, szegfűszeg.
Ha nagyon egyszerűt akarok, akkor a hagymát lepirítom, rá fél kg husit, majd mikor levet ereszt, ráteszek olyan kis dobozos spar paradicsompürét vagy hámozott paradicsom konzervet. Só bors, fokhagyma, oregánó, kakukkfű, bazsalikom, kis ízesítő. Répát is lehet belefőzni, jó édes lesz! Végén a paradicsom miatt 1 kanál cukor.
Knorr ízűt nem tudok, én nem használok semmihez ilyen szemetet!
Igen, az “eredeti” bolognai recept így van: sárgarépa és zellerszár megy a hagyma mellé, amit jól le kell pirítani, utána jön a darált hús.
De ha olcsó megoldást keresel, az első tökéletes választ írt.
Mindmegette.hu
Receptneked.hu
Street Kitchen
Facebook csoportok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!