Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell kotyogós kávéfőzőv...

Hogyan kell kotyogós kávéfőzővel kávét főzni?

Figyelt kérdés
Nekünk otthon gépünk volt, még sosem használtam kotyogós kávéfőzőt, így nem tudom hogyan kell. Hideg vagy meleg víz kell bele? Gondolom megtömni nem szabad, hogy át tudjon folyni rajta a víz... el tudjátok mondani, hogy hogyan kell használni?
2021. okt. 7. 13:49
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Megtöltöd vízzel a szűrős rész aljáig, belerakod a kávét csapottra, összetekered és odateszed a tűzre. Vársz.
2021. okt. 7. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
86%

1. A filterbe a kávét tilos letömködni, csak egy picit kocoktasd meg, hogy ne legyen huplis

2. Forró vizet önts az alsó részbe, de szint nem érheti el a szelepet

3. Ha gáztűzhelyen csinálod, akkor a lángok ne csapjanak fel a kotyogó szélére (indukciós vagy kerámiánál nem releváns)

4. Ha lefőtt, azonnal vedd le a tűzről és szervírozd, így elkerülhető, hogy megégjen a kávé.

2021. okt. 7. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
76%

#2-es tökéletesen elmondta.

Arra figyelj tényleg hogy ne legyen megtömve. 3-4 mokkás kanál kávé elég bele.

A víztartàlyon van egy biztonsági szelep. Azt nem szabad takarni a vízszintnek tehát alatta kell legyen a szint.

2021. okt. 7. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm szépen! :)
2021. okt. 7. 14:12
 5/7 anonim ***** válasza:
33%

Nekünk kiskorom óta kotyogós volt, aztán anyukámék beújítottak gépre. Nekem a kotyogósban készült kávé mindig is jobban ízlett, így mikor elköltöztem otthonról az első volt, hogy vettem egy kétszemélyes kotyogóst (Bialetti a favorit).

Ahogy készítem és ahogy szakértők is javasolják:

Az alsó részét megtöltöd vízzel. Én hideggel szoktam (gépi kávéfőzőbe is hideget töltünk), meleggel még nem próbáltam, gondolom gyorsabban elkészül. Ráteszed a szűrőt, ezt fullra kell tölteni, minél több kávé van benne, annál finomabb lesz. Én le szoktam nyomni teljesen, így nehezebben tör át rajta a víz és sokkal aromásabb lesz.

(Az öcsém is vett egy kotyogóst, ő a ligh-osabb kávét szereti, így ő sem tömi tele kávéval, ahogy a kettes válaszadó is javasolta. Eléggé vízizű, gagyi nyaralásokra emlékeztető vízkávé lett :D )

Felteszed kis lángra és amikor elkezd "rotyogni", akkor elzárod. Fent hagyot a tűzhelyen, míg alábbhagy a "rotyogás" és kész.

2021. okt. 8. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
47%
Ahogy a 3-as írta. Én előre bekapcsolom a főzőlapot, 9 fokozatból 6-osra. Ledarálom a kávét, lazán megtöltöm a szűrőt, közben felforralom a vizet. Beletöltöm az alsó részbe (szelep alattig), ráteszem a szűrőt, és konyharuhával fogva gyorsan rátekerem a tetejét. Aztán teszem is a tűzhelyre. Én nyitva hagyom a fedelét és megvárom amíg lefő, nem hagyom magára. Ha a háromnegyede lefolyt, már le is húzom a főzőlapról a maradék még bőven kijön belőle. Nem kell megvárni amíg kotyog-rotyog, mert megéghet a kávéd.
2021. okt. 8. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
El vagy tévedve :D nekünk van a bialetti, amikor elkezdi felöklendezni a kávét, már akkor kotyog. De ezeréves noname orosz is ugyanezt teszi. Ezért kotyogós a neve ;) És igen, ekkor el kell zárni, további "tűz" nélkül is elkészül - ahogy én is írtam. Biztos iylet használsz? ;)
2021. okt. 9. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!