Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fincsi fasírt receptet tudtok?

Fincsi fasírt receptet tudtok?

Figyelt kérdés
2008. dec. 11. 14:00
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk így vált be nagyon: fél kg darálthús, 1 csokor petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, 1 tojás, só.

Semmi mást nem rakok bele, jól összekeverem, és kisütöm. Isteni finom.

2008. dec. 11. 14:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
kipróbálom,köszi:-)
2008. dec. 11. 16:07
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

megveszekedett fasírt-fan vagyok,a következőképp készítem:

kb.70 dkg darálthusihoz 2 tojás,2 tejbeáztatott zsemle,1 közepes fej apróra vágott vöröshagyma,3-4 gerezd tört fokhagyma,só,bors,pirpspaprika.jól összegyúrni,pogit formálni,és zsemlemorzsába forgatni,kisütni.sok helyen nem forgatják morzsába,csak simán sütik.ki hogy szereti :)

2008. dec. 12. 00:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
köszönöm,jól hangzik :-)
2008. dec. 12. 09:34
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók


Húsok: Egy kg sertéscomb darálva.

Az a legjobb, ha időnk és kedvünk van, magunk daráljuk meg a sertéscombot. Ma már jó minőségű húsdarálók kaphatók, nem is nagyon drágák. Egyszeri, csekély befektetéssel megvásárolhatók, és évekig használhatjuk.

Előfordul -amikor nincs kedvünk, vagy időnk a hús darálásával bíbelődni -, hogy darálva kérjük a húst a hentesnél.

Ekkor viszont figyelni kell. Semmiképpen ne vegyünk előre megdarált húst.

Válasszuk ki a darab combot, kérjünk belőle egy kilót, és utána kérjük, hogy darálják meg. Még a darálásnál is figyeljünk, hogy valóban azt a darabot rakják e be a darálóba, amit kiválasztottunk.

Jogunk van hozzá, hogy azt kapjuk, amit kiválasztottunk, hiszen kifizetjük a comb árát, akkor is ha egy csomag darált mócsingot viszünk haza.


Zöldségek: Négy gerezd fokhagyma.


Egyéb: három zsömle, egy tojás, só, bors, paprika, zsír a kisütéshez.


Elkészítés:


A darált húst egy nagyobb lábosba, vagy keverőtálba tesszük. A zsömléket langyos vízben megáztatjuk, majd kicsavarjuk, és a húshoz adjuk. Melléütjük a tojást, a fokhagymát megreszelve, majd sóval, borssal, paprikával ízesítjük. Jól összekeverjük. Közepes nagyságú gombócokat formálunk belőle. Egy lábasban zsír forrósítunk. Ennek nem kell annyira forrónak lenni, mint a rántott hús sütésénél. A gombócokat beletesszük. Kb. a fele fog egy sütésre beleférni. Közepes lángon megvárjuk, amíg a húsgombócok egyik oldala kissé megpirul. Ezután megfordítjuk, majd kis lángon fedő alatt sütjük. Amikor a másik oldal megpirult, én még egyszer megfordítom, és az első oldalát is egy kissé még sütöm. Az elkészült fasírtokat kiszedjük, és tálaljuk.


Köretnek krumplipüré nagyon finom hozzá. Savanyúságnak jó a csemegeuborka, kovászolt uborka, uborkasaláta.

2008. dec. 13. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Fasírt egyben sütve

Hozzávalók:

# 1 szikkadt zsemle,

# 1 fej hagyma,

# 3 szál friss bazsalikom (1 evőkanál szárított),

# 1 kg darált hús,

# 2 tojás,

# 2 kávéskanál mustár,

# 2 evőkanál ételízesítő


Elkészítés:


1. A zsömlét beáztatjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, felaprítjuk.


2. A zsömlét kinyomkodjuk, a hagymával, a bazsalikommal együtt a darált húshoz adjuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a mustárt, az ételízesítővel és őrölt borssal ízesítjük. Összegyúrjuk, hosszúkás cipót formázunk belőle.


3. A sütőt 180 fokra (gázsütő: 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit vékonyan kikenjük olajjal, belefektetjük a húst, és a sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.


1 adag: 2310 kJ/550 kcal

2008. dec. 13. 18:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:

50 dkg darált s.comb (vagy lapocka),1-2 zsemle (vagy 1-2 szelet kenyér),2 tojás,só,bors,p.paprika,fokhagyma,zs.morzsa és sütéshez olaj.


Elkészítés:

A darált húshoz hozzáadjuk a megmosott tojásokat,és a tejbe vagy vízbe áztatott,majd kinyomkodott zsemléket (vagy kenyeret).Ízlés szerint fűszerezzük sóval,borssal,zúzott fokhagymával,p.paprikával,majd jól összedolgozzuk a masszát.Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle,majd enyhén meghempergetjük zs.morzsában.Ezután olajban pirosra sütjük,majd papírtörlőre téve lecsepegtetjük a felesleges zsiradékot.(Nem kell túl nagy lángon sütni,mert akkor a külseje megég,a közepe pedig nyers marad.Akkor jó,ha kettétörve a közepe nem rózsaszínű.)

Lehet készíteni töltött fasírtot is,a fenti masszából a következő képpen:kizsírozunk,vagy olajjal kikenünk egy sütőlemezt vagy tepsit és a masszát rátéve megformázzuk.(Olyasmi formájúra mint az őzgerinc sütőforma.)Néhány tojást keményre főzünk és belenyomkodjuk a masszába egymás után,amilyen hosszú a fasírozott,majd ismét megformázzuk a masszát.Ezután alufóliával letakarva sütjük,mikor már majdnem jó,akkor levesszük a fóliát,és a tetejét pirosra sütjük.Ha kihűlt,szépen szeletelhető,és a fasírozottban szépen mutat a főtt tojáskarika.(Lehet virslit,vagy kolbászt is belesütni a fasírtba,esetleg variálni a főtt tojással.)


Elkészítési idő: 60 perc

2008. dec. 13. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Sárgarépás zabpelyhes pulyka fasírt


Hozzávalók:

35 dkg darált pulyka comb

20 dkg reszelt sárgarépa

10 dkg zabpehely

1/2 db hagyma

2-3 db fokhagyma

1/2 db tojás (1 tojás fele:)

só, bors, pirospaprika


Elkészítés:

hozzávalókat összegyúrni, kerek vagdaltnak megformázni és sütőben sütni 200C körül

szerintem stefánia vagdaltnak is jó.

2008. dec. 13. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
aaszta!!!! köszönöm a válaszokat,azt hiszem fellépett egy probléma,amit úgy hívnak:bőséég zavaaraaa! :-)
2008. dec. 14. 15:24

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!