Fincsi fasírt receptet tudtok?
Nálunk így vált be nagyon: fél kg darálthús, 1 csokor petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, 1 tojás, só.
Semmi mást nem rakok bele, jól összekeverem, és kisütöm. Isteni finom.
megveszekedett fasírt-fan vagyok,a következőképp készítem:
kb.70 dkg darálthusihoz 2 tojás,2 tejbeáztatott zsemle,1 közepes fej apróra vágott vöröshagyma,3-4 gerezd tört fokhagyma,só,bors,pirpspaprika.jól összegyúrni,pogit formálni,és zsemlemorzsába forgatni,kisütni.sok helyen nem forgatják morzsába,csak simán sütik.ki hogy szereti :)
Hozzávalók
Húsok: Egy kg sertéscomb darálva.
Az a legjobb, ha időnk és kedvünk van, magunk daráljuk meg a sertéscombot. Ma már jó minőségű húsdarálók kaphatók, nem is nagyon drágák. Egyszeri, csekély befektetéssel megvásárolhatók, és évekig használhatjuk.
Előfordul -amikor nincs kedvünk, vagy időnk a hús darálásával bíbelődni -, hogy darálva kérjük a húst a hentesnél.
Ekkor viszont figyelni kell. Semmiképpen ne vegyünk előre megdarált húst.
Válasszuk ki a darab combot, kérjünk belőle egy kilót, és utána kérjük, hogy darálják meg. Még a darálásnál is figyeljünk, hogy valóban azt a darabot rakják e be a darálóba, amit kiválasztottunk.
Jogunk van hozzá, hogy azt kapjuk, amit kiválasztottunk, hiszen kifizetjük a comb árát, akkor is ha egy csomag darált mócsingot viszünk haza.
Zöldségek: Négy gerezd fokhagyma.
Egyéb: három zsömle, egy tojás, só, bors, paprika, zsír a kisütéshez.
Elkészítés:
A darált húst egy nagyobb lábosba, vagy keverőtálba tesszük. A zsömléket langyos vízben megáztatjuk, majd kicsavarjuk, és a húshoz adjuk. Melléütjük a tojást, a fokhagymát megreszelve, majd sóval, borssal, paprikával ízesítjük. Jól összekeverjük. Közepes nagyságú gombócokat formálunk belőle. Egy lábasban zsír forrósítunk. Ennek nem kell annyira forrónak lenni, mint a rántott hús sütésénél. A gombócokat beletesszük. Kb. a fele fog egy sütésre beleférni. Közepes lángon megvárjuk, amíg a húsgombócok egyik oldala kissé megpirul. Ezután megfordítjuk, majd kis lángon fedő alatt sütjük. Amikor a másik oldal megpirult, én még egyszer megfordítom, és az első oldalát is egy kissé még sütöm. Az elkészült fasírtokat kiszedjük, és tálaljuk.
Köretnek krumplipüré nagyon finom hozzá. Savanyúságnak jó a csemegeuborka, kovászolt uborka, uborkasaláta.
Fasírt egyben sütve
Hozzávalók:
# 1 szikkadt zsemle,
# 1 fej hagyma,
# 3 szál friss bazsalikom (1 evőkanál szárított),
# 1 kg darált hús,
# 2 tojás,
# 2 kávéskanál mustár,
# 2 evőkanál ételízesítő
Elkészítés:
1. A zsömlét beáztatjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, felaprítjuk.
2. A zsömlét kinyomkodjuk, a hagymával, a bazsalikommal együtt a darált húshoz adjuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a mustárt, az ételízesítővel és őrölt borssal ízesítjük. Összegyúrjuk, hosszúkás cipót formázunk belőle.
3. A sütőt 180 fokra (gázsütő: 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit vékonyan kikenjük olajjal, belefektetjük a húst, és a sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.
1 adag: 2310 kJ/550 kcal
Hozzávalók:
50 dkg darált s.comb (vagy lapocka),1-2 zsemle (vagy 1-2 szelet kenyér),2 tojás,só,bors,p.paprika,fokhagyma,zs.morzsa és sütéshez olaj.
Elkészítés:
A darált húshoz hozzáadjuk a megmosott tojásokat,és a tejbe vagy vízbe áztatott,majd kinyomkodott zsemléket (vagy kenyeret).Ízlés szerint fűszerezzük sóval,borssal,zúzott fokhagymával,p.paprikával,majd jól összedolgozzuk a masszát.Vizes kézzel gombócokat formázunk belőle,majd enyhén meghempergetjük zs.morzsában.Ezután olajban pirosra sütjük,majd papírtörlőre téve lecsepegtetjük a felesleges zsiradékot.(Nem kell túl nagy lángon sütni,mert akkor a külseje megég,a közepe pedig nyers marad.Akkor jó,ha kettétörve a közepe nem rózsaszínű.)
Lehet készíteni töltött fasírtot is,a fenti masszából a következő képpen:kizsírozunk,vagy olajjal kikenünk egy sütőlemezt vagy tepsit és a masszát rátéve megformázzuk.(Olyasmi formájúra mint az őzgerinc sütőforma.)Néhány tojást keményre főzünk és belenyomkodjuk a masszába egymás után,amilyen hosszú a fasírozott,majd ismét megformázzuk a masszát.Ezután alufóliával letakarva sütjük,mikor már majdnem jó,akkor levesszük a fóliát,és a tetejét pirosra sütjük.Ha kihűlt,szépen szeletelhető,és a fasírozottban szépen mutat a főtt tojáskarika.(Lehet virslit,vagy kolbászt is belesütni a fasírtba,esetleg variálni a főtt tojással.)
Elkészítési idő: 60 perc
Sárgarépás zabpelyhes pulyka fasírt
Hozzávalók:
35 dkg darált pulyka comb
20 dkg reszelt sárgarépa
10 dkg zabpehely
1/2 db hagyma
2-3 db fokhagyma
1/2 db tojás (1 tojás fele:)
só, bors, pirospaprika
Elkészítés:
hozzávalókat összegyúrni, kerek vagdaltnak megformázni és sütőben sütni 200C körül
szerintem stefánia vagdaltnak is jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!