Melyik főtt ételek jók előre főzve és másnap felmelegítve?
Bővebben:
Válogatós, nehezen etethető kamaszok (3!). De, szeretném etetni őket. A héten több nap is van, amikor én nem vagyok itthon amikor hazaérnek, de örülnék, ha ebédelnének. Melyik ételek jól melegíthetőek? Írjatok minél többet. Egyszerű, de finom dolgokat, és a nemzetközi gasztronómiára nagyon nyitottak (sőt).
Főzzenek maguknak, ne válogassanak
Amúgy google: meal prep
Én gyakorlatilag minden ételt két napra főzök... Sőt van, hogy le is fagyasztok néha frissen egy adagot. Megfelelő hőmérsékleten tárolva tökéletesen fogyasztható szinte minden étel később is.
Főzelékek, levesek, szószok kimondottan ilyenek. Semmi bajuk nem lesz a hűtőben egy-két nap alatt.
Minden káposztás ételnek kifejezetten jót tesz ha újramelegítik. Valójában könnyebb azokról beszélni, amik csak frissen jók, mert az a kevesebb.
Nálam a kihűlt, majd másnap felmelegített csirke a kizárt.
Bármi. Aminek frissen ropogósnak kell lennie, az nyilván nem, tipikusan rántott hús, sült krumpli, nagyon nem olyan másnap.
Leves, főzelék, raguk, krumpli, rízs, rakottasok stb. Nemzetközi gasztronómia.. Indiai ételek ilyenek, olasz ragukat frissen főzött tésztával adnám, édes-savanyút, vagy más szószos kínai ételeket rízzsel is jól melegíthetnek. Forró serpenyőben ha már elég idősek tortilla lapot melegíteni, akkor húst, reszelt sajtot, zöldséget tetszőleges szósszal bele tudnak tekerni.
Kb minden.
De ha nem eszik meg, akkor majd esznek vajaskenyeret
Amiket elő tudsz készíteni, és akár maguknak kisüthetik frissen:
- rakott ételek (zöldbab, káposzta, karfiol, brokkoli, stb.);
- lasagne;
- baconbe tekert csirkés-zöldséges-sajtos-tejszínes kreálmány (őzgerincben praktikus lerakni), ami melegen hagyományos köretekkel jó, hidegen pedig kenyérrel, zöldségekkel lehet fogyasztani;
- különböző sült húsok, ízlés kérdése, hogy milyen hús, milyen fűszerezés, mellé valamilyen tejfölös-majonézes saláta (alma-sajt, krumpli-hagyma, bab-hagyma, stb.).
Főzhetnek maguknak tésztát (vagy előző nap megfőzheted te, de tudom, itt sokan csak frissen eszik meg a tésztát), ehhez készíthetsz előre bolognai ragut, vagy ehetik sajttal és tejföllel, vagy túróval.
Főzhetsz egyszerre egy nagy adag bolognai ragut, vagy lasagne-ba való ragut, ez jól fagyasztható. Megfelelően porciózva ezt később kiengedheted a már említett rakottakhoz, és spóroltál egy műveletet.
Biztos lattal mar etlapot valamelyik etteremben ... ott is kulon kategoria a keszetel es egy masik csoport a frissen sultek.
Keszetelek kategoriajaban olyan etelek talalhatoak amelynek az elkeszitese egyaltalan nem ripszropsz es a maradek masnap siman fogyaszthato minosegromlas nelkul.
Frissensultek is megehetoen masnap, de mar nem fogtod ugyan azt a minoseget kapni mint amikor meg friss volt.
Grill dolgokat nem szokas melegiteni!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!