Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik gáztűzhely a praktikusa...

Melyik gáztűzhely a praktikusabb? Kis gázégő van hátul és a nagy elől vagy fordítva?

Figyelt kérdés

2021. szept. 13. 07:43
A kérdező szavazást indított:
Kicsi elől, nagy hátul
Nagy elől, kicsi hátul
32 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%
Az a jó, ha a nagy hátul van. Kevesebbszer kell és pl. kisebb az esély, hogy vki jól leforrázza magát, mert lelöki.
2021. szept. 13. 08:20
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ezt igazából a saját igényeidre kell kitalálni, én például a kicsit használom ritkábban, ezért nekem az lenne praktikus, hogy a nagy legyen elöl. Továbbá ha a nagy van hátul, akkor a nagyobb edényeket kell messzebbre betolni, távolabb emelgetni, főleg amikor mindkét gázégő használatban van ez lehet macerásabb. De ott van az első válaszoló kommentje is, ami ugyanúgy szempont lehet.
2021. szept. 13. 08:25
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha hátul vannak a nagyobb edények, akkor elöl könnyebben használod a kicsiket.
2021. szept. 13. 08:51
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Megszokás kérdése. Én az öreg Morához szoktam, amin elöl van a kicsi és közepes, hátul meg a nagy. Ez azért jó, mert így nem kell átnyúlni a nagy fölött, amikor az maximumon van és nem égeti le a karom. Tehát mehet hátra a lassú főzésű étel, elöl meg a gyorsak/rántás.
2021. szept. 13. 08:55
 5/12 anonim ***** válasza:
84%

A nagyot a vízforraláson kívül nem is tudom mire lehet használni? ... de tényleg!

Az enyémen (szintén Mora) hatalmas és minden edényemen túllóg a láng, még kicsire téve is, pedig nagy edényeim vannak.

Nálam csakis hátul a helye, de ha nem lenne, akkor sem hiányozna.

2021. szept. 13. 11:13
 6/12 anonim ***** válasza:
92%
Nálam a nagy se nyúlik túl a nagy serpenyőn és woknál is jó, ha az oldalát is éri a láng, ezért én pl a nagyot használom inkább, és max takarékra állítom, ha tojásos dolgot csinálok például.
2021. szept. 13. 11:16
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Én legtöbbször közepes, illetve nagy edényeket használok, így nekem az a kényelmes, ha elől van nagy láng, hogy ne kelljen áthajolni a főzőlapon főzés közben.
2021. szept. 13. 13:32
 8/12 A kérdező kommentje:

Aki nem használja a ki égőt, annak szinte mindegy.

Viszont a gyártó azért rak kis égőt, hogy használják és ahogyan többen írták, kényelmetlen és nem szerencsés belül kavargatni a rántást.

Főleg, ha közben az első égőkön is van lábos.

2021. szept. 13. 19:23
 9/12 A kérdező kommentje:
A szavazás alapján tévednek a gyártók! :)
2021. szept. 14. 07:36
 10/12 anonim ***** válasza:
77%

Én mindkettőt használtam már, és az a helyzet, hogy kb 1 hét volt megszokni a másabb elrendezért.

Úgyhogy szerintem ennél vannak fontosabb szempontok is.

Gondold át, hogy neked mik a főzési szokásaid, és ha arra jössz rá, hogy ez alapján nem tudsz dönteni, hogy melyik lenne a jobb, akkor valószínűleg, neked is -hozzám hasonlósan- tökmindegy.

2021. szept. 14. 17:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!