Milyen serpenyőt válasszak indukciós tűzhelyre? (Öntött vas és teflonon kívül)
Figyelt kérdés
2021. aug. 30. 22:39
1/5 A kérdező kommentje:
A kerámia bevonat ha megsérül elég káros azt írják, a réz drága és szintén veszélyes, marad a rozsdamentes acél, ebből tudna ajánlani valaki tapasztalat alapján?
2021. aug. 30. 22:40
2/5 anonim válasza:
bármelyik rozsdamentes acél. legyen nehéz alja, mert a vékony fém könnyen túlmelegszik és megég a kaja. a vastag aljú jobban tartja a hőt, így egyenletesebben adja át az ételnek.
vannak amúgy olyan tapadásmentes bevonatok már amik nem karcolódnak, válnak le lapokban.
a réz akkor veszélyes ha savas ételt csinálsz benne. ha sokszor csinálsz ilyet (paradicsomos, citromleves, ecetes dolgokat) akkor a réz nem neked való. de ha csak tojást, húst, zöldségeket sütsz benne, akkor érdemes beruházni rá.
3/5 anonim válasza:
Indukcióson a réz serpenyőt nem fogod használni.Vastagabb falú serpenyők jobbak, egyébként tapasztalatból mondom minden könnyebben leég.
4/5 anonim válasza:
nyilván indukciós kompatibilis serpenyőt kell választani, ilyen van rézben is
5/5 anonim válasza:
A hagyományos zománcozott edényekkel is működik. Alapjában olyan kell, amit vonz a mágnes, alumínium, réz, jénai, ötvözet nem játszik. Egyébként mostanában már jelzik az edényeken, milyen tűzhelyhez jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!