Hogyan főzzem úgy a rizst, hogy ragadós legyen és nagyon puha?
Figyelt kérdés
Mint amikor az éttermekben összegombócozzák és úgy tálalják. Nem akarom úgy tálalni, csak szemléltetésképpen mondom, hogy olyan állagúra akarom. Milyen fajta rizst vegyek és mennyi vizet tegyek hozzá, hogyan pirítsam? Jól bevált módszerekre lennék kíváncsi. Köszönöm. :)2021. aug. 27. 12:36
1/7 anonim válasza:
2/7 A kérdező kommentje:
1# Nem tudom... Lehet, hogy a hosszabb fajtából is meg lehet csinálni.
2021. aug. 27. 13:10
3/7 anonim válasza:
Simából is lehet,lepirítod olajon és 2.5-szeres vízzel főzöd készre.
Talán a rizottó rizs még mancsosabb.
4/7 A kérdező kommentje:
Megpróbálom. Köszi. :)
2021. aug. 27. 13:18
5/7 anonim válasza:
Kerekszemű rizst vegyél. Ha nem pirítod le főzés előtt, akkor lesz ragacsos. Én úgy csinálom, hogy megmosom a rizst, aztán ráöntök picit több, mint kétszeres vizet. Lassú tűzön, lefedve főzöm, időnként megkavarom, ezektől lesz ragacsos. Ezt szusihoz szoktam főzni, a végén önök rá rizsecetes szirupot, de te ezt értelem szerint ki fogod hagyni. De attól, amit leírtam, magában is ragacsos lesz. Ha pergős rizst akarsz, akkor kell hosszúszemű rizst használni, olajon lepirítani, kétszeres vízzel felönteni és lassú tűzön, keverés nélkül főzni. Sót ízlés szerint használj.
6/7 anonim válasza:
Baszki, én meg a fél kezem odaadnám ha pergősre sikerülne egyszer az életben 😂
7/7 A kérdező kommentje:
6# Cserélhetünk. :D :D
2021. aug. 28. 09:01
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!