Olcsó süti receptet írnátok nekem?
Pont most irtam valakinek,hogy vendégvàro.
Nagyon egyszerü,és finom
2 kakos lap,egy piskota lap,vaniliakröm,és csokimàz.
Hozzávalók
-a kakaós tésztához:
30 dkg lisztet, 8 dkg cukrot, 10 dkg margarint, 2 tojást, 1/2 csomag sütőport 2 dkg kakaót, 1 dl tejjel összegyúrni és 2 lapot sütni, az alábbiak szerint:
A kilisztezett gyúródeszkán a két lapot gáz tepsi méretűre (37 x 34 cm) sodorni. Liszttel megszórni, majd összehajtani, és a jól kilisztezett gáztepsi hátuljára rátenni, és kihajtani. Kb. 8 perc alatt előmelegített sütőben 200 fokon kisütni.
- a piskótához:
3 tojás sárgáját, 3 evőkanál vizet, 6 dkg cukrot, 6 dkg lisztet, fél csomag sütőporral összekeverni, majd a 3 tojás fehérjéből felvert habot óvatosan fakanállal belekeverni. A gáztepsibe sütőpapírt tenni, beleönteni a masszát, és szétteríteni egyenletesen a tepsi alján, majd megsütni a piskótát kb. 10 perc alatt. (Tűpróba!)
Krém:
5 dl. tejben 3 evőkanál lisztet sűrűre főzni, ezután kihűteni.
25 dkg. margarint, 2 csomag vaníliás cukrot, 25 dkg. porcukorral kikeverni és a kihűlt krémmel jól összekeverni.
Összeállítás:
Alulra egy kakaós lap, rá a krém fele, arra a piskóta lap, rá a krém megmaradt része, újból kakaós lap. A tetejére csoki mázat teszünk.
Somlói:
Süss egy piskótát 5-6 tojásról, majd apró kockákra vágd fel.
Főzzél egy vaníliás pudingot, s egy csokis pudingot, fél fél liter tejjel, ízlés szerinti édesre.
Önts egy pohárba fél csomag mazsolát, s locsold meg kis rumaromával.
Egy kis edényben, 2 evőkanál kakaót, 2 evőkanál cukorra keverj el, s kb. 5 evőkanál cukorral, hogy sűrű szirupot kapj, amit tűzön kb 2 percig forralsz, majd egy evőkanál ramat keversz bele.
Fogj egy jénait, s egy sor pikótát tegyél le, rá vaníliás pudingot, kis mazsolát, majd csokival melocsolod, s ismét egy sor piskóta, csoki puding, mazsola, csokiszósz, majd ismét piskóta, míg minden el nem fogy. (Én még a meleg, folyékony pudinggal szoktam összerakni.)
Ha kihűlt, tedd a hűtőbe, s kelyhekbe kanalazhatod, majd tejszínhabot szoktam rányomni. Ehez mindig akad otthon minden.
Lúdláb:
Süss egy piskótát.
3 dl tejből készíts cukor nélkül pudingot. Ha kihűlt, 2 kiskocka teavajat keverj össze 20 dkg porcukorral jó habosra, majd mehet behet bele a puding, s ezzel kend meg a piskóta tetejét.
Készíts kis csokimázat vagy fél tábla csokit olvassz fel, s a krém tetejére össze vissza csurgasd rá a csokit, mehet a hűtőbe. Szép is, finom is! Készítheted vanílikás, ill. csokis pudingból.
Süss egy vékony piskótát a gáztepsiben, s a fenti krém csokis változatával kend meg, tekerd fel, majd a krémmel vond be, villát a krém tetején húzd át, s kész a fatörzs, vagy csokis rolád.
Kavart almás:
7 tojás fehérjét 7 kanál cukorral verj kemény habbá, majd mehet bele a 7 sárgája, s egy fél ráma, amit felolvasztottál s lehűtöttél.
Majd 7 kanál liszt, fél sütőpor, mokkás kanálnyi szódabikarbóna, kiskanál őrölt fahéj, 2-3 reszelt alma, fél marák durvára vágott dió.
Kilisztezett, kiolajozott tepsibe mehet a massza, s kb. 30-35 percig kell sütni.
Kakaós lepény
OLcsó,jól mutat,változatos,ünnepre is jó.
Tészta:
1 tojás
25 dkg cukor
5 dkg margarin
1/4 l tej
4 dkg kakaó
25 dkg rétesliszt
1 sütőpor
Ezt összedolgozod,kissebb tepsiben kisütöd.
Krém:
2 cs pudingpor
1/2 l tej
20 dkg margarin
ízlés szerint porcukor
1 tortabevonó
A pudingokat a tejbe felfőzöd,kihülésig kevered,majd kikevered a margarinnal,és cukorral.Végén tortabevonó.
Azt szeretem ebben,hogy lehet a krémet variálni.Lehet bármilyen ízű pudingal,de lehet gesztenyemasszával,dióval,kókuszreszelékkel is.Már mindel csináltam.
Szia!Nem tudom ilyenre gondoltál-e de azért elküldöm!
Semmi kifli
Hozzávalók: 25 dkg margarin, 33 dkg liszt, 1 evőkanál ecet, 7 és fél evőkanál víz, 1 csipetnyi só, 25 dkg töltelék(gesztenye, lekvár,cukros dió,cukros mák, stb.
A lisztet deszkára szitáljuk,megsózzuk,beledaraboljuk a margarint, amit nagyon alaposan elmorzsolunk a liszttel.Ráöntjük az ecetes vizet, és gyorsan sima masszává gyúrjuk.4 cipóra osztjuk, és egy tányéron betesszük a hűtőszekrénybe.Egyenként dolgozunk vele tovább.A cipót lisztezett deszkán 2mm vékony kerek lappá nyújtjuk.8 cikkre vágjuk szét.A körcikkek széles végére teáskanálnyi tölteléket rakunk, felsodorjuk a tésztát és kiflivé hajlítjuk.Sütőlapra tesszük, és előmelegített sütőben rózsaszínre sütjük.Még melegen meghempergetjük porcukorban.Egy adagból 32 kifli lesz.
Tényleg olcsó és finom is :)
Sós kifli
1 kg liszt
12 evőkanál olvasztott zsír
Fél liter tej, 1 élesztő, kiskanál cukor
Só, tetejére egy tojás és kömény.
Az élesztőt felfuttatod a cukros tejben, a liszttel, olvasztott zsírral és a sóval összegyúrod, meleg helyen keleszted. Utána újra összegyúrod, kis kerek vipókat formálsz, kinyújtod kerek lappá, mint a pizzát felvágod, de előtte kis zsírral megkened, majd egyesével feltekered kívülről befelé. Tojással megkened, szórsz a tetejére sót vagy köménymagot és megsütöd.
Ne ijedj meg hogy zsír van benne nem margarin, észre se lehet venni.
Fahéjas olcsó süti
Hozzávalók
2 egész tojás
6 dkg margarin (olvasztva)
40 dkg porcukor
4 kanál méz
3 dl tej
50 dkg liszt
2 mokkáskanál szódabikarbóna
1/2 cs őrölt fahéj
Leírás
A 2 tojást, margarint, porcukrot és mézet kikeverjük, hozzáadjuk apránként a tejet, a szódabikarbónával elkevert lisztet, fahéjat. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Munkaidő
15 perc
Elkészítési idő
40 perc
Jó étvágyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!