Tudnátok írni kipróbált csokikrém receptet amit csokoládéból és tejszínből, plusz vaj stb... hozzávalókból készül?
Sima csoki ganache. Csoki és tejszín.
100 g étcsokoládé 100 g tejszín
A csokit össze kell törni, a tejszínt fel kell melegíteni, de ne forrjon.
Egy tálba teszed a csokit, rá a meleg tejszín, addig kavarod, amíg el nem olvad a csoki és szép egynemű nem lesz a krém.
Ezt így melegen lehet önteni, pl tepsiben lévő sütemény tetejére.
Vagy hűtőbe teszed, akkor egy jó krém lesz belőle, amit tudsz lenni, tekerni.
Vagy ha a hűtőből kiveszed és robotgéppel habosra véred, akkor egy jó csokis habot kapsz belőle, olyat, amivel meg lehet tölteni pl piskótát vagy habzsákból szépen díszíteni.
Ha tejcsokit használnál, akkor 3 rész csoki 1 rész tejszín, ha pedig fehércsokit, akkor 4 rész csoki, 1 rész tejszín.
Vaj nem kell bele!
250 g csoki
250 ml tejszín
a csokit feldarabolom, egy tálba teszem, a tejszínt felmelegítem a tűzhelyen majd ráöntöm a csokira. kevergetem amíg a csoki elolvad, hagyom kihűlni és kb 1 órára berakom a hűtőbe. (tehát igazából egy ganachet csinálok, amit aztán lehűtök, de nem várom meg, amíg megdermed)
ha kihült felverem ugyanúgy mint a tejszínhabot.
GAnache, összeolvasztva a tejszínt + csokit, majd egy éjszakán át kihűtöd, és habverővel felhabosítod. Fantasztikusan könnyű de tartalmas, ízletes krém.
NEM kell bele vaj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!