Számos sütemény receptben azt találom, hogy a vajat ne olvasszuk meg (pl. pogácsáknál) - Miért?
Figyelt kérdés
2021. júl. 27. 11:10
1/4 anonim válasza:
Mert megváltozik a szerkezete, és ezáltal a végeredmény tulajdonságai is.
Nem véletlen, hogy omlós pogácsáknál, linzertésztáknál jéghidegen kell elmorzsolni a vajat a tésztába. Sőt, még jobb, ha késes aprítógéppel fél perc alatt gyorsan átpörgeted. És már kész is. :) És nem olvad meg a vaj, még csak nem is puhul. Plusz összegyúrás után hűtőbe kell tenni fél-egy órára. És jéghidegen kinyújtani, sütőbe tenni. Ez a technológiai eljárás biztosítja az elvárt minőséget.
2/4 anonim válasza:
Ha a vajat megolvasztod, a liszt beszívja, ha hidegen dolgozod bele (az elözö tippjei alapján), akkor a vaj és lisztszemcsék csak egymáshoz ragadnak, de nem olvadnak össze, ez csak a sütés során történik, ahol a vajból kipárolgó vízgőz miatt lesz omlós a sütemény
3/4 anonim válasza:
Abban mondjuk igazad van, hogy sok recetbe ezt feleslegesen írják bele. Némi konyhai tapasztalattal rá fogsz jönni, mikor fontos ez a kitétel és mikor nem.
4/4 A kérdező kommentje:
Végre megtudtam! Nagyon szépen köszönöm a magyarázatokat!
2021. júl. 27. 12:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!