Valaki megdobna egy egyszerű süti recepttel?
Olajban sült párnácska
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 ek cukor, kevés só, d dl tej, 1 csomag sütőpor, olaj a kisütéshez.
A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát kinyújtjuk és derelyevágóval négyzet vagy kör alakú darabokat vágunk ki, és forró olajban kisütjük. Még forrón fahéjas cukorban vagy vanillincukorban jól megforgatjuk. Gyümölcsízzel tálaljuk, pl. a kör alakú sütemény közepére teszünk lekvárt. Melegen és hidegen is fogyasztható. Az olaj kellően forró legyen, mert a tészta a hideg olajban szétfolyik!
Finom sajtos (kb. 1/4 óra alatt elkészíthető)
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt, 15 dkg margarin, 3 kanál tejföl, tojás a kenéshez, ízlés szerint só.
A sajtból egy kicsit félreteszünk, a hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát vékonyra kinyújtjuk, villával megszurkáljuk, sütőlemezre (tepsibe) tesszük, kockára vágjuk, a tetejét tojással megkenjük, a félretett sajttal megszórjuk,. Rövid ideig sütjük, inkább csak szárítjuk.
2 bögre finomliszt (3 dl-es bögre, nálam a fele mix C - dr. Schar, fele hajdina liszt)
1 csomag sütőpor
120 g mák (egész)
1 bögre cukor
3 dl napraforgó olaj
3 dl tej
3 db tojás
1 csipet só
2 ek porcukor (a tetejére)
Előmelegítjük a sütőt.
Átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a mákot, a cukrot, az olajat, a tejet, a tojást és a csipet sót, jól elkeverjük (én kézi mixert használtam).
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és készre sütjük (tűpróbát végzünk).
Tálalás előtt meghintjük porcukorral.
De tapasztalatom szerint tegyünk bele meggyet is vagy együk pudingal, sodóval mert amugy száraz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!