Édesvízi halat, mondjuk pontyot, lehet sózni tengeri sóval?
#8: komolyan vegyél már le egy nátriumcsökkentett sót a boltban, es próbáld meg elolvasni az összetevőket.
Általános alsóban mindent megtanultál, ami ehhez szükséges.
A legtöbb 30% KCl, 70% NaCL
De van 40%-os is!
Elolvastad a linkelt tudományos posztokat??
Szólj, ha nem érted...
#13: A cikk is leírja, hogy a zöldségekből bőven elegendő káliumot viszel be, a vegánok még túl sokat is.
Valamint hogy izzadással kb 5x annyi nátrium ürül, mint kálium.
Nem tudom miért kell konteós szarnak bélyegezni azt, aki utánaszámol a dolgoknak, az általad is elfogadott tudományos adatok alapján.
"Összegzés
A bemutatott adatok alapján megállapíthatjuk, hogy a hazai üzletekben kapható étkezési célra használt asztali só nátrium-kloridot tartalmaz, kálium tartalma nem haladja meg a 0,1%-ot, így tehát teljesen indokolatlan a gyógyszertári (,‚gyógyszerkönyvi”) só élelmiszerként történő felhasználása."
Ezért írtam, hogy a nátriumcsökkentett sót nemmszabad megvenni.
Megnézed a zacskót, mi van benne. Ha só, akkor lehet enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!