Hogyan lehet elektromos ételpárolóval rizst készíteni?
Vettem egy Russel Hobbs 3 emeletes elektromos ételpárolót. A probléma ott kezdődik, hogyan bárhogyan próbáltam, nem akar átpárolódni a rizs.
Basmati rizzsel próbálkoztam.
Első kör: alsó rekeszbe mirelit zöldség mix, felé szárazon a rizs (száraz, mosatlan rizst írt a mellé járt kézikönyv). Eredmény az lett, hogy az ajánlott 20 perc alatt a zöldség tökéletes lett, a rizs meg sem moccant. Kiszáradt maradt mint valami múmia.
Második kör: itt már rizst próbáltam csak párolni, szóval legalulra ment a rizs, még mindig szárazon, eredmény szintén egy nagy 0 lett.
Harmadik kör: most már átmostam alaposan a rizst, legalsó polcra be, egyedül pároltam magában. A végeredmény ugyanolyan katasztrófa lett mint a többi probálkozásnál. Totál szárazság, kb meg sem moccant. 1-2 rizs szem lett jó pufi fehér, a többi úgy nézett ki mint amikor beraktam.
Járt már valaki így? Mit tudnék tenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!