Igazán bevált finom tortakrém?
Vörösbársony tortát készítettem próbaként. Ehhez keresnék az egyik tejszínes réteg helyett szinte bármilyen ízű jól bevált tortakrém receptet.
Tud valaki valami finomat? :)
Hát ahogy gondolod, de ennek a tortának épp ez a jellege. Tömény jellegzetes tészta, könnyű, jellegtelen krém.
Sima csokis tortalapokhoz én csinálnék egy rétegre malnazselet- simán főtt, passzírozottmalna zselatinnal- vagy malnalekvart kennék a krém alá.
Bármilyen neked tetsző krémet tehetsz egy csíkban, vagy az összesben, csak akkor már nem vörösbársony tortának fogják nevezni, hanem Icuka/Sárika/Bózsike, (vagy ahogy hívnak) tortának.
A sütésben-főzésben az a szép, hogy nincsenek törvények, lehet kísérletezni!
5!
A vorosbarsony torta konkrétan a tortalapokat jelenti: vörös bársonyra emlékeztető színük van. A krémnek köze nincs hozza, tehát ha csokikremet tesz bele, vagy citromot, akármit, akkor is vorosbarsony marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!