Pizza mirelit zöldségből?
Az lenne a kérdésem, hogy ha bolti pizzalapból csinálok pizzát és mirelit és friss zöldséget is szeretnék rá tenni, akkor ezt hogyan érdemes?
Előtte kiolvasztani/lecsöpögtetni a mirelitet vagy mehet rá a friss zöldséggel együtt?
Ti hogy csinálnátok?
Szerintem inkább rendelj...
Ennek semmi köze nem lesz a pizzához...
1-es: Rendes pizza talán nem, de glutén/laktózérzékeny vegetáriánusként (undorodom a hústól sajnos, soha életemben nem tudtam megenni, nem csak divatból) a környékünkön nincs lehetőség rendelni.
Szoktunk olyan csinálni, hogy gm pizzalap+laktózmentes fokhagymás tejföl+lm sajt, de most gondoltam feldobom valamivel, csak nem akarom, hogy elázzon.
2-es: én is egynek a brokkolit gondoltam, de igaz, elég nagyok szoktak lenni, így azt tényleg meg kéne főzni. Ezen kívül borsó, szeletelt gomba, kukorica van egyelőre itthon, ami fagyasztott (nem ma készítem, megyek még addig boltba)
Én a gombát lepirítanám előtte (nem kell felolvasztani). Serpenyőben kis vajon, illetve neked olajon addig sütni, amíg a nedvesség nagyrésze eltávozik. Én friss gombával is így csinálom a pizzát, illetve utána megszórom fokhagymaporral, de te ugye fokhagymás-tejfölös alappal csinálod, úgyhogy az már sok lenne.
A kukoricát teheted fagyasztva rá, a borssal nincs tapasztalatom, de szerintem az is mehet még fagyva.
Én múltkor ráakadtam youtubeon egy táplálkozási tanácsadó csatornájára, ő mondta hogy a mirelit zöldségekre elég ha csak ráöntesz egy nagy adag forralt vizet, majd állni hagyod benne egy kis ideig. Annyira jó tanács, én csak így csinálom azóta! Így pont olyan állagú lesz, amit szeretek, kicsit puha, de nem szétfőtt, talán több vitamin is marad benne, és nagyon sok időt megspórolok. Ez akkor jó ha van vízforralód.
Én ezután leöntöm a vizet róla, (amit meg is lehet inni, vagy zöldségalaplének is felhasználhatod) a te esetedben kicsit kinyomkodnám a zöldségekből a vizet, ne áztassa el a pizza tésztát.
Mikróban is kiolvaszthatod, de fagyasztottan én nem tenném rá, mert egyszer próbáltam, és elázott a tészta, és a zöldség meg túl kemény maradt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!