Egy teflon serpenyőben szoktam tojást sütni. Az a baj, hogy a tükörtojás mindig egy kicsit folyós marad. Szendvicsre teszem, ezért lenne fontos hogy teljesen átsüljön. Nemrég komolyan mondom, 20 percig hagytam sülni és még így is csorgott belőle. Mit csináljak?
Mielőtt lefeded, kis hideg vizet fröcskölj a serpenyőbe, a gőztől hamarabb elkészül.
2021. jún. 21. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
12/19 anonim válasza:
Úgy ahogy 1-es mondja letakarni,mikor oda ütöd rá a fedő és onnan 5-perc kis lángon .
2021. jún. 21. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
13/19 anonim válasza:
10: Túl korán fordítottad, és ezek szerint túl gyorsan sütötted. Akkor fordítható, ha már épp csak a felszíne folyós.
2021. jún. 21. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
14/19 anonim válasza:
Én mindig megfordítom, kis lepénykék lesznek belőle, így sose marad nyers a sárgája (mindketten utáljuk, ha folyós).
Sőt, továbbmegyek a tükörtojás-káromlásban: magamnak kiszúrom a sárgáját a serpenyőbe ütés után, hogy az is szétfolyjon, így gyorsabban sül és még lepénykésebb lesz (ugyanúgy megforgatva). Szerintem így a legfinomabb, grillfűszert és fokhagymát szórok rá sütés közben, néha a legvégén reszelt sajtot is.
2021. jún. 22. 00:44
Hasznos számodra ez a válasz?
15/19 anonim válasza:
Főzd meg rendesen héjastul, aztán pucold meg és szeleteld fel. :)
2021. jún. 22. 06:11
Hasznos számodra ez a válasz?
16/19 anonim válasza:
Még egy szavazat a fedős módszer mellett. Én úgy szeretem egyébként, hogy folyós a sárgája, de a fehérje nem "taknyos", ezért amint egy vékony rétegben megszilárdul a fehérje, azonnal leveszem a fedőt és kiveszem a tojást. És igen, egy kis vékony olajréteg teflon serpenyőben is kell alá.
2021. jún. 22. 06:25
Hasznos számodra ez a válasz?
17/19 anonim válasza:
6-os, pl. én is utálom, ha folyós a sárgája.
2021. jún. 22. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
18/19 A kérdező kommentje:
Bevált a fedő, gyönyörű baconös-tojásos szendvicsek készültek reggel. Köszi mindenkinek a válaszokat!:)
2021. jún. 22. 08:50
19/19 anonim válasza:
Mert még korán fordítottad meg..Előmelegített serpenyőben,pici olajon kislángon sütöd,aztán teszel rá fedőt és kicsit feljebb veszed,mert fröcsögni fog..Mikor már kicsit megpirult,akkor megfordíthatod egy lapáttal óvatosan...az hogy szúrd ki, meg hasonlók, felejtsd el,jesszus,pont az a lényeg hogy egyben maradjon,és tükörtojás formája legyen.
Egyébként ha csak az egyik felét sütöd meg,de utána rögtön fedőt teszel rá,és elzárod alatta a tűzhelyet,a maradék hő még megfőzi a sárgáját akkor is,csak várni kell 6-7 percet minimum.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!