Szülinapi torta "probléma". Mit tegyek?
Páromnak jövőhét vasárnap lesz a születésnapja. Szeretnék neki egy különleges tortát csinálni, ki is néztem milyen legyen.
Valami ilyesmi. Fondant-ot mindenképp szeretnék rá, viszont most láttam ugyanezen az oldalon textúralapot, az is tetszik, olyat hol tudok venni? Az a problémám tulajdonképpen, hogy pénteken tudnám megcsinálni a tortát, de a szülinapja meg vasárnap lesz. Kamrában nem hiszem, hogy eláll a fondant, hűtőben meg kicsapódik. Mit csináljak? :S Ötletek? Köszönöm előre is mindenkinek!
Ne fondant - al burkold! Marcipánnal vagy PSZ - el. A fondant le fog folyni róla. Milyen krémmel szeretnéd csinálni? Amúgy, nem kell textúralapot venni, rajzolj egy szívet, vágd félbe, és azon ki tudod vágni a tortát. Nem muszáj erre is pénzt költeni. :)
11/L
Elsőnek: ez nem marcipán hanem nyújtható fondant. :)
11 éves kislánynak: a textúralap az nem a szívalakú forma, azt papírral is meg lehet oldani, ahogy te is mondtad. A textúralap az egy negatív minta, amit ha ráteszel a kinyújtott marcipánra vagy fondantra és picit belenyomod, akkor mintát hagy benne. Amúgy feketeerdő torta lesz. Csak a bevonással van problémám...
Jaj, bocsánat, akkor már tudom ezt is. :)
11/L
Igazából a marcipán a legegyszerűbb, leburkolod, rá a cukormáz kacskaringós minták, és szép az. :) A fondanttal csak a nyűg van, össze - vissza ragacsol mindent, eltörik, reped, cseppmintás lesz, nem szép az. A marcipánt kinyújtod, becukrozod, szépen rá a tortákra, körbevágod, szegély, és kész. :) De te tudod, milyenre szeretnéd. :)
11/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!