Unom az állandó zöldséglevest, mi legyen helyette?
A kislányom imádja a leves zöldségeket. Minden héten eszi, kéri, igényli.
Hús, zöldséglevest kombinálva gyartom sorozatban hetente. A férjemmel mar ra sem birunk nézni. Neha tarkonyos leves is van es olasz minestrone.
Olyan receptet keresek, ami nem 1 komponensu. Pl. Krumplilevest, vagy lencselevest nem eszi meg-bele kell csepeszni a repat pl.
Kedves Válaszoló! A kérdésem szerintem teljesen érthető. Leforditom: Mi legyen zöldség leves helyett? Ehhez írtam egy magyarázatot is. Remélem már érthető. :)
Mennyivel emberibb gesztus lett volna, ha pl. belinkeled a "felénk" felé leves receptjét!
Érzem, hogy kötekedni szeretnél, sajnálom nem leszek ebben a partnered! Nagyon szép napot kívánok Neked!
Én pl a karfiol, borsó és lencse levesbe is sok répát szoktam tenni.
Vagy a palóc levesben eleve több zöldség van, de sima zöldbablevesbe is mehet más zöldség is.
Gulyásleves picit kevésbé zsírosan.
De örülnék, ha a lányom (5) megenné a zöldségeket a levesből, örömmel főznék neki hetente többször is. Mivel nem eszi meg, hetente 2x "bogyó leves" van nálunk, ez brokkoli-sárgarépa krémleves levesgyönggyel, mert kizárólag így tudok vele zöldséget
etetni.
Ilyeneket főzhetsz nyugodtan: gombaleves, zöldbableves, karfiolleves, Frankfurti leves, paradicsoleves, sütőtökkrémleves, palócleves, almaleves.....
Gyerekként imádtam a nagyim húslevesét, kétnaponta főzte a kedvemért. A család már viccelődött, hogy mindenki húsleves mérgezésben hal meg, de a nagyim megfőzte.
Bár ehetném még...
Ha egyszer a lányod a zöldséglevest szereti, miért akkora probléma ez? Főzz nagyobb adagot, fagyaszd le adagokban, a lányodnak mindig tudsz forrón adni ha kéri, magatoknak meg főzöl olyat, amilyet akarsz, és nem is kell kétfélét csinálni így.
7-es: sokak szerint a "zöldségleves" olyan, mint a húsleves, hús nélkül - megfözöd a zöldségeket sós vízben és fözöl bele tésztát.
Mások szerint egyféle zöldséget megfözöl és berántod nem túl sürüre.
Felénk minden zöldségleves úgy kezdödik, hogy többféle zöldséget kevés olajon megpárolunk, füszerezzük és utána teszünk hozzá annyi vizet, hogy se túl sürü, se túl híg ne legyen.
A zöldségek fajtájától függöen különbözö módon füszerezzük, így mindegyiknek más-más íze van.
Levesbetétet lehet beletenni - itt is rengeteg változat hetséges -, de nem szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!