Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Harcsafiléből mit tudok...

Harcsafiléből mit tudok készíteni? Befűszerezem és kisütöm, az is jó?

Figyelt kérdés
2010. aug. 25. 08:56
 1/10 anonim ***** válasza:

szia! úgy is jó, ahogy írtad, de én egy jó sűrű,szaftos harcsapaprikást csinálnék belőle. juhtúrós , kapros nokedlivel, tejföllel valami fönséges eledel.

üdv.

2010. aug. 25. 09:14
 2/10 A kérdező kommentje:
Harcsapaprikásnak szerintem kevés,csak fél kiló(3 szelet)
2010. aug. 25. 09:25
 3/10 anonim ***** válasza:

hát attól függ, hányan eszitek.három szelet sütve még kevesebb,mert kisül a lelke. a paprikásnak pedig finom szaftja lesz plusz a köret hozzá.

ha mégis sütni szeretnéd, vágd még el a szeleteket, fűszerezd be és süsd ki sörtésztába, úgy talán kiadósabb

modjuk krumplipürével.

üdv.

2010. aug. 25. 09:34
 4/10 anonim ***** válasza:

Kicsit besózod, borsozod, alig kiolajozott tepsibe fekteted, rá paradicsomkarikák (borítsa be a halat), rá bazsalikom levelek (sok és igazi, mert szárítottal nem jó), rá mozarella szeletek (a lötyis fajtából, ez is borítsa be. Sütőben megsütöd fólia alatt (kb. 40 perc, átmelegedéstől számítva 20 perc, 200 fok), a végén rápirítod a sajtot fólia nélkül, esetlen megszórhatod reszelt trapistával, és azt pirítod rá, de nem szükséges. Félidőben érdemes lemerni a levet, amit a sajt meg a hal enged, mert baromi sok, és akkor a hal nem sül, hanem fő.

Rizzsel, sült krumplival is jó, de én öntet nélküli fejes salátával és uborkával szoktam enni, úgy a legjobb.

2010. aug. 25. 09:35
 5/10 anonim ***** válasza:
És 2 személyre pont elég a 3 szelet, mert a sajt laktat. 3 szelethez 2 nagy mozarellagolyó kell.
2010. aug. 25. 09:35
 6/10 A kérdező kommentje:
Ketten esszük majd,szerintem elég lesz,mert vörös lazacot szoktam venni fél kilót,és alig bírjuk mindig megenni.Azért a hal kiadós kaja,főleg körettel.Lehet hogy még lemegyek a boltba és veszek még hozzá,és csinálok egy harcsapaprikást:-).Bár még sosem csináltam.Köszi a recepteket.
2010. aug. 25. 09:55
 7/10 anonim ***** válasza:

szia! semmi ördöngősség nincs a harcsapaprikásban. egy jó pörköltalap a lényege.két közepes hagymát kevés zsiradékon megdinsztelni kis sóbal, pici vízzel szinte pépesre. hozzá jó minőségű pirosparika, rátenni a haldarabokat, rövid lére fölengedni vízzel,utánsózni és lassan rotyogtatni. nagyon hamar megfő, ezért óvatosan kevergetni, de inkább rázogatni, ne törjön össze.

tejföl ízlés szerint, mondjuk mi a tányéron tejfölözzük.

sima nokedlivel is nagyon finom, de a juhturós nagyon földobja, egy kis kaporral megszórva.

üdv.

2010. aug. 25. 10:06
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Hortobágyi halas palacsinta

Hozzávalók: a harcsapörkölthöz: 70 dkg harcsafilé, 5 dkg sertészsír, 10 dkg hagyma, 1 dkg édes fűszerpaprika, 2-2 paprika; paradicsom, só, bors. A palacsintához: 2 tojás, 2 dl tej, 1 dl szódavíz, 17,5 dkg liszt, só, olaj.

Elkészítése: A jól ismert módon palacsintát készítünk és elkészítjük a harcsapaprikást. A kész harcsapörkölt szaftját leszűrjük, félretesszük. A harcsakockákat húsdarálón ledaráljuk, a darált húst a palacsintába osztjuk, majd a széleiket felhajtva feltekerjük. A tetejére öntjük a pörkölt szaftot, majd egy kevés tejföllel díszítve 15 percre a sütőbe tesszük.

Harcsa paprikásan

Hozzávalók 10 személyre: 4 kg afrikai harcsa, 15 dkg húsos szalonna, 40 dkg hagyma, 1 paprika, paprika, só, bors, fokhagyma.

Elkészítése: A húsos szalonnát felkockázzuk és kiolvasztjuk. A kiolvadt zsírba kerül a reszelt hagyma. Ha megpárolódott, beletesszük a zöldpaprikát és a paradicsomot. Később ízlés szerint édesnemes őrölt paprikát szórunk rá és beletesszük a harcsatörzseket. Felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát. Fél óra alatt készre főzzük.

Zöldséges hal

(Fogyókúrás)

Hozzávalók: ½ kg harcsafilé, 10 dkg burgonya, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg gyalult patisszon, 10 dkg gomba, 20 dkg paradicsom, só, késhegynyi fehérbors, víz, vaj.

Elkészítése: A megtisztított zöldségek közül vízben megpároljuk 1 lábasban a burgonyát és a répát, egy másik lábasban a patisszont és a paradicsomot. Ezután a zöldségeket olajban együtt megpirítjuk. A szeletelt gombát külön pirítjuk meg. Előmelegített tűzálló edényben vajon megsütjük a halat forró sütőben. Kb. negyed óra sütés után a halhoz hozzáadjuk a pirított zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd fóliával letakarva még fél órán át sütjük.

Harcsapaprikás házi galuskával

Hozzávalók: 70 dkg harcsafilé, 80 dkg paprika, 40 dkg paradicsom, 10 dkg hagyma, 1,5 dl olaj, 2 dl tejföl, 40 dkg liszt, 2 tojás, 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. fűszerpaprika, só, őrölt kömény.

Elkészítése: Felszeleteljük a vöröshagymát, amit kevés hevített olajon megpirítunk. A galuskának sós vizet teszünk fel főni. Feldaraboljuk a zöldpaprikát, a hagymához tesszük, és megsózzuk. Fokhagymát is vágunk bele, és tovább pirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, kevés vizet öntünk rá, és visszatesszük a tűzre. Sóval, őrölt köménnyel megszórjuk, és hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot. Lisztet, és tojást összekeverünk, megsózzuk, vízzel összedolgozzuk, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl tésztaszerű. Galuskaszaggatóval a forrásban levő vízbe adagoljuk. Amikor felhabzik, már jó is, levesszük a tűzről, alaposan átmossuk, és lecsepegtetjük. Felkockázzuk a harcsát, és a paprikás alapba tesszük. Addig főzzük, amíg a hús ki nem fehéredik. 8-10 perc intenzív főzés után levesszük a tűzről, és 2-3 kanál tejfölt teszünk bele. Visszatesszük forrni, majd vízben elkevert liszttel sűrítjük. Jól kiforraljuk, kevés tejszínnel dúsítjuk. A galuskát forró vízzel átöblítjük, majd a tányérra halmozzuk. Rámerjük a harcsapaprikást, jól meglocsoljuk a nokedlit is a szafttal. Póréhagymával, zöldpaprikával, paradicsommal, petrezselyemmel díszítjük. Pár csepp tejföllel meglocsoljuk.

2010. aug. 25. 15:50
 9/10 anonim ***** válasza:
15,50-es vagyok, csak most nézem, hogy kb fél kg harcsád van, akkor ajánlom a zöldséges halat. Nagyon finom és még az alakodnak is jót tesz! :)
2010. aug. 25. 15:51
 10/10 A kérdező kommentje:
Utolsó!Köszi hogy félted az alakomat,de 170cm vagyok és 50kg:-).Az alakomat nem féltem,bár kimondottan örülnék ha hízhatnék.Vettem még halat,és megcsináltam a harcsapaprikást,csak azzal rontottam el,hogy beletettem a tejfölt:-(...utána jöttem rá,hogy úgy még a pörköltet sem szeretem.Na mindegy,majd csak el fogy.
2010. aug. 25. 17:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!