SOS gyors gyümölcstorta recept zselatin nélkül?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Remélem tud valaki jo ötlettel segíteni. Gyümölcstortát szeretnék készíteni, de olyat, amibe nem kell zselatin, habfixáló stb. Egy készen vásárolt gyümölcstorta piskóta alap van itthon, meg van Mascarpone, meg elég sokfajta gyümölcs, eper, málna, áfonya, narancs, banán, barack. Ezekből persze nem használnám fel mindet, hanem vagy az első hármat, vagy az utóbbi hármat szerintem. Zselatin nélkül, csak a Mascarpone segítségével el lehet valahogy készíteni egy gyümölcstortát? Tud benne valaki segíteni, hogy hogyan, mivel keverjem ki, aztán csak rendezzem rá a gyümölcsöket? Mitől nem lesz hiányérzet, hogy nincs rajta a zselé? Nagyon köszönöm előre is a válaszokat.2021. máj. 29. 17:50
1/8 anonim válasza:
A mascarpone zselatin nélkül is stabil lesz, ha habosra kevered géppel. Teszel bele ízlés szerint cukrot, vaníliát ha van és annyi. A gyümölcsöt meg rá a tetejére.
2/8 A kérdező kommentje:
De jó, köszönöm a gyors választ, igen, van itthon vanília aroma, akkor el is készítem így.
2021. máj. 29. 18:03
3/8 anonim válasza:
Mi úgy szoktuk, hogy a gyümölcstorta alapra főzős pudingot öntünk (vaníliásat, vagy csokissal is finom), és utána annak a tetejét rakjuk ki a gyümölcsökkel. Aztán a tetejére lehet még tortazselét is önteni (amiben talán van zselatin is), de szerintem finomabb anélkül, mi lehagyjuk általában.
4/8 anonim válasza:
Persze, nagyon is, kb. ahogy #1 írta.
5/8 anonim válasza:
Szeletelheto nem lesz, azt ne is vard zselatin nelkul. Inkabb poharkremet csinalj akkor.
6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szép és gusztusos lett, úgy csináltam, ahogy az első hozzászóló írta. Komolyan nem lesz szépen szeletelhető? Egész éjszaka a hűtőben lesz. Nekem stabilnak tűnik, a gyümölcsök sem süppedtek le a krémbe. Remélem azért nem fog szanaszét esni szeleteléskor :/
2021. máj. 29. 21:10
7/8 anonim válasza:
Nem ertem meddig tartott volna egy expressz zselatint beleonteni... 150ftos tetel 🤦
Nem, nem lesz szepen szeletelheto mivel nincs kotoanyag ami megtartja.
Szerinted a tiramisu ami tiszta mascarpone miert kanallal eszik?!
Nem fog ugy megallni, akarmennyit is teszed hutobe, mert nincs ami megszilarditsa. Sot a hozzaadott cukor, vaniliaaroma stb meg tovabb lazitja a kremet.
Maximum olyan tortaban lett volna jo, ahol tobb lap koze kenik a kremet.
De az megint egy masik technika...
8/8 anonim válasza:
De, jól szeletelhető lesz. A mascarpone habosra keverve nagyon stabil krémet ad. Igen régóta sütök már, soha életemben nem használtam zselatint mascarpone alapú krémekbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!