Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » "Vegán hollandi mártás" recept?

"Vegán hollandi mártás" recept?

Figyelt kérdés

Vegánoknak is megfelelö hollandi mártás receptet keresek, amihez nem kell semmi különleges összetevö, mint növényi tej és hasonlók.

Kérek mindenkit, ne kössön bele abba, hogy mi a hollandi mártás definíciója, a kérdést ne szó szerint, hanem értelem szerint értelmezze!

Azt tudom, hogy így nem lesz azonos a hivatalos hollandi mártással, azt is tudom, hogy az íze sem lesz ugyanolyan, ezeket a válaszokat, kérem mellözni.

Meg az sem vita tárgya, hogy miért akarok ilyet készíteni, ebbe sem kell belekötni.

Csak recepteket, esetleg tippeket várok, semmi mást.

Minden értelmes választ elöre is köszönök!

2021. máj. 23. 11:44
 1/10 anonim ***** válasza:
45%
Nem tudom. Mivel a hollandi mártás alapja a tojás sárgája és a vaj. El nem tudom képzelni, hogyan lehet valamit elkészíteni, ha az alapanyagokat kihagyod. Ez olyan, mintha piskótát akarnál sütni liszt és tojás nélkül.
2021. máj. 23. 11:50
 2/10 A kérdező kommentje:

Éppen EZÉRT keresek olyan receptet, ami JELLEGÉBEN meg ÍZBEN hasonlít!

Mellesleg VAN liszt és tojás nélküli piskótarecept is, ami természetesen nem ugyanolyan, csak felhasználás szempontjából!

2021. máj. 23. 11:54
 3/10 anonim ***** válasza:
25%

Értelek én, csak ilyenkor mindig meglepődöm. Nézd el nekem.

Talán ha vegán majonézbe - van ilyen, láttam - olvasztott margarint csorgatsz... Nem tudom...

Talán ezt nézd meg.

[link]

2021. máj. 23. 12:16
 4/10 anonim ***** válasza:
36%
Ilyenkor összetákolunk egy akármit és ráírjuk azt aminek akarjuk tudni és kész. Micvel totálisan semmi köze az eredetihez, teljesen mindegy mi az.
2021. máj. 23. 13:32
 5/10 anonim ***** válasza:
35%
Köszi a 0 százalékot. Miközben én voltam az egyetlen, aki tényleg segíteni szeretett volna.
2021. máj. 23. 14:19
 6/10 A kérdező kommentje:
Bocs, csak most jöttem vissza, nem én pontoztalak le, éppen azért nem teszem, mert megpróbáltál segíteni. Remélem, aki lepontozósat játszik, annak ennyi az öröme egész életében!
2021. máj. 23. 14:31
 7/10 A kérdező kommentje:

3-as: kipróbáltam, ami a linkben van, kifejezetten jó ízü mártás, természetesen csak funkcióban pótolja a hollandi mártást, ízre értelemszerüen más.

Mèg egyszer köszönöm, hogy egyrészt segítettél, másrészt meg, hoyg te vagy az egyetlen válaszoló, aki képes volt felfogni a kérdést!

2021. máj. 24. 14:28
 8/10 anonim ***** válasza:
93%

Ha új lennék a GYK-n, nem érteném a kérdésedben levő plusz kitételeket, amik nem is tartoznak a fő kérdéshez, ami a vegán hollandi mártás receptje.

De mivel már régóta itt vagyok, nem csak hogy értem, hanem zavar, hogy ezeket külön kérni kell.

Miért nem lehet szimplán válaszolni a kérdésre, ha tudsz, vagy nem válaszolni, ha nem tudsz?

Különösen, ha a kérdés tényekre vonatkozik, nem véleményt, felfogást fejez ki!

Ennek a fórumnak jócskán más lett a funkciója, mint azt gondolná egy frissen idetévedő. De miért? Ez így nem jó. Kérdés - válasz a kérdésre legjobb tudásom szerint. Ennek így kellene működnie.

A pontozásnak meg úgy, hogy ha egy válasz szerintem nyilvánvalóan helytelen (tévedést tartalmaz), akkor lepontozom, ha meg jó és hasznos, akkor pipát kap. Egyébként meg semmit.

Ehelyett vannak, akik öncélúan pipálnak-ikszelnek, magával a kérdezővel és a problémájával mit sem törődve.

Vannak, akik meg direkt megosztó kérdéseket tesznek fel, aztán jól elvitatkoznak rajta. Ez még oké is lenne, mert itt a kérdező maga is vitatkozni akart.

De azoknál a kérdéseknél, ahol a kérdezőnek valóban az a célja, hogy megtudjon valami konkrétumot, hadd ne kelljen már külön kérni, hogy hagyják őt békén a trollok!

2021. jún. 18. 06:49
 9/10 A kérdező kommentje:

Tökéletesen egyetértek veled, örülök, hogy nem csak én látom így.

Egyébként még rosszabb lenne a helyzet, ha ugyanezt a kérdést a vegetáriánus topikban írtam volna ki, ott már tele lenne gyülölöködö kommentekkel a kérdés.

2021. jún. 18. 07:25
 10/10 anonim ***** válasza:
32%
De most komolyan ha a receptje nem felel meg a hollandi mártáséhoz, és az íze se olyan akkor az nem hollandi mártás, hanem valami más!
2021. szept. 22. 01:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!