Mi a titka a vajpuha sült tarjának?
Varj a vajpuhasag is elerheto sutessel, de te inkabb dinsztelted a husodat. Ugy is el lehet erni a vajpuhasagot, de ahhoz nem kell klopfolni. Egyebekben ha a hus ala vizet teszel ... azt fozesnek givjak, nyugodtan kihagyhatod a muveletet.
Dinsztelesnel ugy keszul vajpuhara a hus, hogy jo sok hagymat piritasz, rateszed a vastagabbra vagott husszeleteket, megsozod es izlesed szerint fuszerezed, lottyintesz ala egy pohar sort es lefedve, takarek langon szuttyogteted jo hosszu ideig. Neha megforditod.
BBQ - fuston keszul ... 24 ora alatt ... a hus maradhat is egyben ... nem irom le a technikat, mert hosszu tortenet. Ennel az elkeszitesnel valojaban erezni kell a dolgokat, akkor lesz jo.
De serpenyoben is suthetsz bo olajban klopfolt husszeleteket es az is vajpuha lesz, csak jatszani kell a homerseklettel ... ezt nem is tudom leirni, mert ehhez hallani kell az olaj bugyborekolasat, mert a jo hofoktol es a turelemtol lesz omlos egy hus.
So-bors-komenymag-fokhagyma es voroshagyma (ezek a fuszerek) dinsztelest az elobb mar leirtam ... legy turelmes, nezz ra neha a kajara es forditsd meg a husokat ha ugy erzed. Hus alatti zaft allapotan latni fogod, hogy mikor keszult el.
Jo etvagyat! :)
Ha szeletben sütöm elő szoktam sütni serpenyőben
Paprikás lisztben elősütöm fűszerezés után.Meg fokhagymázom pici víz alá és kb 1óra a sütőben.az vajpuha
Minden vajpuha sült-rántott hús titka a fokhagymás tejben való pácolás.
Meg persze a jó alapanyag, de előbbivel annak a hiánya is orvosolható.
2 óra? Hát én simán hagyom 3-3,5 felet is. Leveszem közben többször a fóliát, és mikor átmegy rajta a kés "mint a vajon", akkor rágrillezek és kész.
Ne áztatgast tejbe, halálosan felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!