Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a titka a vajpuha sült...

Mi a titka a vajpuha sült tarjának?

Figyelt kérdés
Úgy készítettem, hogy kiklopfoltam, sóztam, fokhagymát tettem rá, hagymaszeleteket is. A tepsit kiolajoztam, öntöttem alá vizet is és 2 órát sütöttem fólia alatt. De még így is picit rágós lett, és az íze sem olyan finom. Gázos sütőnk van, ha tovább hagytam volna bent, kiszáradt volna és meg is égett volna.
2021. máj. 4. 11:48
 1/7 anonim ***** válasza:
50%

Varj a vajpuhasag is elerheto sutessel, de te inkabb dinsztelted a husodat. Ugy is el lehet erni a vajpuhasagot, de ahhoz nem kell klopfolni. Egyebekben ha a hus ala vizet teszel ... azt fozesnek givjak, nyugodtan kihagyhatod a muveletet.


Dinsztelesnel ugy keszul vajpuhara a hus, hogy jo sok hagymat piritasz, rateszed a vastagabbra vagott husszeleteket, megsozod es izlesed szerint fuszerezed, lottyintesz ala egy pohar sort es lefedve, takarek langon szuttyogteted jo hosszu ideig. Neha megforditod.


BBQ - fuston keszul ... 24 ora alatt ... a hus maradhat is egyben ... nem irom le a technikat, mert hosszu tortenet. Ennel az elkeszitesnel valojaban erezni kell a dolgokat, akkor lesz jo.


De serpenyoben is suthetsz bo olajban klopfolt husszeleteket es az is vajpuha lesz, csak jatszani kell a homerseklettel ... ezt nem is tudom leirni, mert ehhez hallani kell az olaj bugyborekolasat, mert a jo hofoktol es a turelemtol lesz omlos egy hus.

2021. máj. 4. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
71%

So-bors-komenymag-fokhagyma es voroshagyma (ezek a fuszerek) dinsztelest az elobb mar leirtam ... legy turelmes, nezz ra neha a kajara es forditsd meg a husokat ha ugy erzed. Hus alatti zaft allapotan latni fogod, hogy mikor keszult el.

Jo etvagyat! :)

2021. máj. 4. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
76%

Ha szeletben sütöm elő szoktam sütni serpenyőben

Paprikás lisztben elősütöm fűszerezés után.Meg fokhagymázom pici víz alá és kb 1óra a sütőben.az vajpuha

2021. máj. 4. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
26%

Minden vajpuha sült-rántott hús titka a fokhagymás tejben való pácolás.


Meg persze a jó alapanyag, de előbbivel annak a hiánya is orvosolható.

2021. máj. 4. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
84%

2 óra? Hát én simán hagyom 3-3,5 felet is. Leveszem közben többször a fóliát, és mikor átmegy rajta a kés "mint a vajon", akkor rágrillezek és kész.


Ne áztatgast tejbe, halálosan felesleges.

2021. máj. 4. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
67%
Só-bors-őrölt majoranna. Ezekkel szépen bedörzsölöd a husit. Felvágsz egy vöröshagymát, pucolsz 5-6 gerezd fokhagymát. Fém kacsasütő, vagy a hiányában egy tepsi aljára teszel olajat, abba a hús, meg a hagyma. Még pár csepp olaj a husira is, majd lefeded az egészet. Betolod az előre előmelegített, 200 fokos sütőbe és egy órán belül vajpuha és szaftos lesz a hús. Én mindig így csinálom, és nagyon finom. Könnyű szeletelni, szinte szétjön az egész.
2021. máj. 4. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
84%
A Tisztelt 3. válaszoló módján készítem én is, de csak fél órát teszem sütőbe. Azért egy kicsit rágni is kelljen,úgy az igazi!
2021. máj. 5. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!