A sült pagettit meg kell előtte főzni?
Paradicsomos-cukkinis vega spagettit szeretnék csinálni. Nemrég láttam egy videót, ahol ezt tepsiben készítették el, viszont ott nem főzték meg előtte, hanem nyersen tették a tepsibe és dobálták rá a cuccokat és így is nagyon jól nézett ki és összefőtt.
Viszont akárhány videót vagy receptet néztem, mindenhol megfőzik előtte a tésztát...
Mit gondoltok, csinálhatom úgy, ahogy a videóban láttam?
Köszi a segítséget!
Létezik "one-pot" spagetti, Stahl receptek között is találsz ilyet.
De ha nincs tapasztalatod, akkor inkább főzd meg rendesen vízben, és utána keverd össze.
Pl itt van ez:
De el lehet szúrni - vagy kemény marad a tészta, vagy sok lé marad rajta... És mindkét esetben ehetetlen.
Nem kell elöre megfözni és nem is érdemes, mert éppen az a lényege, hogy a zöldségek levét szívja magába.
Alapszabály szerint a tészta súlyának másfélszerese kell, hogy legyen a folyadék (100 g tészta 150 g folyadék).
Ha az elkészülési idö végén még nagyon keménynek találod, akkor forrásban lévö vizet adhatsz hozzá apránként, egyszerre maximum a tészta nyers súlyának a felét, így meg lehet akadályozni, hogy száraz maradjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!