Írnátok recepteket, ha leírom mik vannak itthon?
Bocsi, kezdő vagyok nagyon, és nem tudom mit készítsek, bármilyen étel jó, reggeli ebéd vacsora.
Írok ami hirtelen eszembe jut, köszi szépen.
Szóval: kolbász, szalonna, túró, csirkecomb (ezek a fagyóban), van egy nagy darab füstölt sonkám, tésztafélék, spagetti, citrom, zsír, tojás, tej, paprikás szalámi, zsemlemorzsa, zab, paprikakrém, csülök, csípős paprika savanyúság, savanyu uborka. Nagyjából ennyi, olyan recept is jöhet amihez még kell vennem 1-2 dolgot.
Köszöntem szépen.
Milyen étkezésre?
Ha nem tudsz főzni, akkor én ezekből egy kolbásszal felturbózott rántottával kezdenék.
zab+tej= reggeli műzli
Zab+tej+méz vagy cukor= zabkása
szalonna+túró+tészta=túrós csusza
csirkecomb- fűszeresen elkészítve, vagy csirkepörkölt, vagy panírozva
ha van pudingod is és meggy befőtted és vanillias cukrod, mézed, akkor a zabkása turbózható finomabb lesz.
3-as vagyok
spagetti+darálthús = milánói sajt nélkül és gomba nélkül és paradicsom nélkül. :D
Tepsis kaják, amihez venned kell krumplit, de úgy készíted az otthon lévő kajával ahogy csak szeretnéd (kolbász, krumpli, paprikakrém,szalonna, csülök, csípős paprika vagy savanyú uborka, ehhez veszel még tejfölt vagy joghurtot, de amúgy te is el tudod készíteni a joghurtot és nem 250 dl joghurt lesz hanem 1 liter. A krumplit előtte érdemes megfőzni, és a tepsi aljába vajat vagy zsírt tenni és egy vékony réteg vizet, rá a krumpli, fűszerek egy réteg joghurt, kolbász, csülök egy réteg joghurt, a tetejére savanyú és sajt.
De ezt ugyanígy sonkával is el tudod készíteni, ha tudsz kelt tésztát készíteni akkor veszel hozzá natur lecsót pl. cukinit vagy padlizsán, sajt és kész is egy nagy tepsi pizza.
Kolbásszal és szalámival is tudsz tepsis krumplit. Csak az ízeket kell jól párosítani.
Sőt csirkecombbal is tudsz tepsis krumplit készíteni, előtte megfőzöd lesz hozzá csirkelevesed ha veszel hozzá krumplit, répát, gyökeret, karalábét, zellert és stb.
Rakott krumplit is tudsz készíteni, krumpli, tojcsi, szalámi, kolbász, tejföl. A krumplit és a tojcsit előtte meg kell főzni. A krumplit héjastól főzöd, bele teszed egy hideg vizes tálba, megfogod a két kezedbe és belülről kifelé egyszerűen lehúzod a héjját. Én nem szoktam késsel pucolni, gyorsabb kézzel egy mozdulattal.
A krumplit és a tojcsit karikára kell formázni.
Ugyanúgy zsír vagy vaj a tepsi aljára, egy kis vékony réteg víz, egy réteg krumpli, tejföl, egy réteg tojcsi tejföl egy réteg szalámi vagy kolbász tejföl.
A csülköt reggelihez is tudod enni.
A sonkát is.
Több most nem jut eszembe, de így is írtam neked több kaját is, én amúgy a csülköt és a sonkát még lecsós húsként is elkészíteném krumplival.
Vagy szimpla lecsót is tudsz készíteni, 2 natúr lecsó, főzöl hozzá külön 2 csomag rizst, és beleteszed a rizst és a kolbászt, ha főző kolbász vagy bolti nevén lecsókolbász azt előtte főzd meg külön.
Egy pici olíva olajat is tehetsz hozzá az ízeket színesíti.
3-as, 4-es 8-as vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!