Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy kg lisztből körülbelül...

Egy kg lisztből körülbelül mennyi pizza lesz?

Figyelt kérdés
Ha esetleg van valamilyen jól bevált tippetek vagy receptetek a házi pizza sütéshez leírhatjátok

2021. ápr. 29. 11:16
 1/10 anonim ***** válasza:
13%

80dkg liszt

5dkg élesztő

1ek cukor

5dl tej

2dl olaj

1 csapott ek só


Én ezt használom, 5db 26 centis jön ki belőle ha jól emlékszem

(mostanában csak fél adaggal gyúrok be és random formákban sütöm ahogy kijön éppen)

2021. ápr. 29. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
71%

A receptek nagyjábóli mennyiségeket írnak, mert nagyon függ a liszt minőségétől (még adott típuson belül is), hogy mennyi nedvességet tud felvenni. Ha már sokadszor fogsz kelttésztát gyúrni, te is pontosan érezni fogod, hogy mikor jó az állaga.


Liszt-élesztő-víz-só - ennyi a recept. esetleg egy löttyintésnyi olívaolaj.


pl. itt egy Jamie Oliver recept. 1 kiló liszthez kb. 7 dl víz kell.


[link]


itt egy másik Limarától:

[link]


Nagyon forróra (maximumra) fűtsd fel a sütőt, hogy minél gyorsabban hősokkot kapjon a pizza, és ropogósra süljön.

2021. ápr. 29. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
1: ez már valami javított verzió - az olasz pizzába tutira nem tesznek tejet, és ilyen sok olajat sem. Ez már inkább valami lepény...
2021. ápr. 29. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
62%

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__3..


Itt 30 deka lisztből 3 db 30-32 cm-es pizzát süt.

Tehát egy kilóból 10 db nagy pizzát tudsz sütni.

vékonytésztásról van szó....

2021. ápr. 29. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
64%

Ettől jobb tippet nem tudok adni. Évek óta így sütöm a pizzát, mindig nagyon jó a tésztája:

https://www.youtube.com/watch?v=WIIOycl_7xU

2021. ápr. 29. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
83%

Nápolyi Pizza


Az autentikus Pizza Margherita tésztájához vegyünk 1 liter vizet, oldjunk fel benne 50-55 g sót, adjunk hozzá 200 g lisztet, 30 g élesztőt és kezdjük el gyúrni. Mindeközben folyamatosan adagoljuk hozzá a maradék 1800 g lisztet. A gyúrást addig folytatjuk, amíg a sima tapintású, rugalmas „Il Punto di Pasta” állapotát el nem érjük.


A tésztát a továbbiakban falapon, konyharuhával lefedve, 2 órán át 25°C hőmérsékleten kelesztjük, majd 180-250 grammos kerek tésztákra osztjuk és újabb 4-6 órán át meleg helyen, külön kelesztjük. Ezt követően a tésztát lisztezett márványlapon, kézzel addig nyújtjuk, amíg 4 mm (± 10%) vastag nem lesz, a szélein 10-20 mm vastag peremmel.


A tészta közepére 60-80 g hámozott, aprított (San Marzano) paradicsomot teszünk, majd a paradicsomot középről induló spirális mozgással, egy fakanállal szétterítjük. A paradicsomra csipetnyi sót, 80-100 g csíkokra vágott bivaly mozzarellát és friss bazsalikomlevelet szórunk. A pizzára középről kiinduló spirális mozgással 4-5 g (±20%) extra szűz olíva olajat is csorgatunk, majd faszenes kemencében, 485°C hőmérsékleten, a pizza helyét a kemencében gyakorta változtatva, 60-90 másodperc alatt készre sütjük.


Ezt a receptet használom, kevesebb sóval, 1kg liszttel. A hűtőben is lehet tartani, akkor másnap is süthető. Ha sietek akkor több élesztő kell bele.

2021. ápr. 29. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Olyan 4-6-9 darab. Attól függ, hogy mennyire akarod vastagra és nagyra készíteni.
2021. ápr. 29. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim válasza:

Én a vastagabb pizzát szeretem, így fél kiló lisztől szoktam kettőt sütni, vagy 1 kilóból 4-et, eredeti recept egyébként fél kiló liszt/3 db pizzát ír. Onni féle receptet használom

Fél kiló pizzaliszt

3 deci víz

7 gramm élesztő

10 gramm só

20 gramm olivaolaj (van aki kiahgyja, de szerintem így nem annyira száraz)

2021. máj. 31. 00:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:
Látom itt régi dátumok vannak, de ha esetleg valaki még mindig nézi.Én pék vagyok, de dolgoztam mint pizza szakács olaszos és mikor kezdtem Don-Pepe szint is meg volt. Váltogattam otthon a munkahelyeim,de jó szakemebrré váltam mire megtaláltam a helyem. Mind1, de az bizros hogy jó pizza tészta az 0.0 pizza liszt. Kb 70% víz, 0.5 % élsztő és egy hosszú érési idő (ha igazán jót akarsz) vagy egy 1% élesztő ami max véleményem szerint. 2-3% élsztő az már kenyér, kifli stb pékárú. Mikor sót meg vizet keverünk fontos a tempó, uhyanis a só megöli az élesztőt, a 40c° feletti víz megöli. A langyos víz azért jó mert segít elindítani az érési folyamatot. Szerintem tej, cukor, sör stb nem kell a pizza tésztában, ez nálunk otthon elterjedt hogy bonylítunk, de hülyeség. Annyi igazság van benne hogy mint a 3 cukor, tej, sör erősebb kelést eredményez mint a langyos víz, de nem tennék pizza tésztába!
nov. 3. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem 12-13 dkg kell otthon egy 32 cm-es pizzához. (legalábbis szerintem akkora a pizzasütő formánk.)
nov. 4. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!