Drága egy étterem vagy kávézó fent tartása? Kezdésnek mennyi pénz javasolt? Tudom ez függ a helytől is és a szolgáltatástól, de úgy körülbelüli értékre gondoltam.
Az, hogy te egy ilyet el tudj vezetni, az első dolgod az lenne, hogy meghatározd mennyiből jönne ez ki neked. Ha ezt magadtól nem tudod elvégezni, akkor nem vagy alkalmas sajnos egy vendéglátói egység vezetésére önállóan, kivéve, ha van aki mindent megcsinál helyetted.
Amúgy a költségeket nagyban befolyásolja, hogy hitelből, vagy önerőből akarod elindítani, hogy milyen eszközöket vásárolnál, mid van már eleve meg, kik lesznek az alkalmazottak, mekkora alapterületű helyiséget akarsz, a város melyik pontján.
Lehet, hogy változtak a jogszabályok, de úgy tudom kell vendéglátói végzettség, igen.
Amúgy ha megvenni akarsz üzlethelyiséget, és ezt egy étterem/kávézó esetében nem árt jó helyen kiválasztani, az legalább 40 millió forint kb. plusz a kiegészítő dolgok, a berendezés, a bútorok stb. jó pár milliót rátesznek még.
Azt ne feledd, ha megveszel egy éttermet úgy ahogy van, akkor nagyot bukhatsz rajta, hiszen nem véletlen eladó! Annak a helynek változtatásra, tatarozásra, új dizájnra van szüksége, tehát arra is mindenféleképp költeni kell.
Illetve tudnod kell, hogy egy vendéglátói egység az első fél évében biztosan veszteséges lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!