Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem kelt meg a fánk?

Nem kelt meg a fánk?

Figyelt kérdés
Szóval most csinálok elõszõr fánkot de 1 óra után nem kelt meg. Nem jól futtatattam fel az elesztõt. Ha most a tésztához hozzádagasztok egy jól felfuttatottat, ugy jol esz?

2021. ápr. 26. 17:45
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Hogyan futtatad fel az élesztőt?


Milyen meleg van, ahol kel a tészta?


Egyébként ha van alapanyagod, kezdd újra. Tapasztalat.

2021. ápr. 26. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Az élesztőt úgy tudod megölni, hogy vagy túl forró a tej, langyos helyett, vagy sót is teszel a tejbe a cukor mellé. Amúgy langyos helyen kelessz, és takard le a kiszaggatott fánkokat átlátszó uzsonnafóliával, mert ha párolog és kiszárad a külseje, akkor sem tud kelni. A huzatot és a hűvöst nem bírja.
2021. ápr. 28. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!