Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel lehet helyettesíteni a...

Mivel lehet helyettesíteni a marcipánbevonatot és díszeket a tortán, hogy olcsóbb legyen?

Figyelt kérdés
2010. aug. 22. 13:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A bevonathoz jó pl. cukor fondant

[link]

2010. aug. 22. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

CSOKOLÁDÉ GYURMA


Más néven: "Plasztik csoki" - Képlékeny, könnyen formázható massza, melyet a marcipánhoz hasonlóan használhatunk. Légmentesen becsomagolva tároljuk! Készülhet ét, tej vagy fehér változatban.


Hozzávalók:


500 gr csokoládé vagy bevonó, 180 gr glukóz szörp


Elkészítés:


Olvasszuk fel a csokoládét, adjuk hozzá a kb. 38 C-ra melegített glukóz szörpöt és keverjük amíg a massza összeáll. Ezt követően kézbe véve, kb. 5-8 percig, mint a karamellt húzzuk, hogy a felesleges zsiradék eltávozzon, melyet egy edényben fogjuk fel. Ezt követően, műanyag zacskóba csomagolva, hagyjuk pihenni 1 órát, de akár 1-2 napot is. Formázáskor gyúrjuk át, hogy felmelegedve, kissé visszapuhuljon.

2010. aug. 22. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 margoz válasza:
Pille cukrot,mikroban egy kicsit meg melegited,ettöl olyan formázhatová válik,és bármilyen diszt alakithatsz belöle.
2010. aug. 22. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

GLAZÚR


Más néven: "Royal icing" - Hófehér, gyorsan száradó anyag, melyből virágot, levelet, figurát, csipkét, stb. készíthetünk. Száradás után fénytől védve, száraz helyen tároljuk a kész díszeket. Színezésre lehetőleg paszta állagú vagy tömény festékoldatot használjunk! Kerüljük az erős színeket!


Hozzávalók:


Meringue porral készítve: 500 gr cukorliszt, 30 gr meringue por, 8 cl langyos víz, 5 ml ecet


Tojás fehérjével készítve: 500 - 600 gr cukorliszt, 3 tojás fehérje, 5 ml ecet vagy kevés citromsav


Elkészítés:


A cukor felét a többi anyaggal elkeverjük, majd a maradék cukrot hozzáadva, habosra keverjük. Puhább állaghoz több vizet, keményebbhez plusz cukrot adhatunk. Gyorsan szárad, ezért használat közben, nedves ruhával takarjuk le!

2010. aug. 22. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

NYÚJTHATÓ FONDANT


Más néven: "Rolled Fondant" - Hófehér, képlékeny, jól formázható - nyújtható anyag, mely burkolásra, virágok, figurák készítésére alkalmas. Színezésre koncentrált festéket használjunk.


Hozzávalók:


2 kg cukorliszt, 240 ml glukóz szörp, 1,2 dl víz, 60 gr fehér növényi zsiradék (pl. kókusz zsír), 30 ml glicerin, 25 gr zselatin, aroma, színezék tetszés szerint


Elkészítés:


A vízzel beáztatott zselatint, vízfürdőn felolvasztjuk. Hozzáadjuk a glukózt, glicerint, zsiradékot, aromát és kb. 40 C-ra melegítjük. Az átszitált cukorliszt felével elkeverjük, majd a többi cukrot hozzáadva készre gyúrjuk. Ha kemény lenne kevés vízzel puhítjuk, ha túl puha, még cukrot adhatunk hozzá. Az állaga akkor megfelelő, ha nem ragad a kézhez. Szobahőmérsékleten, légmentesen becsomagolva tároljuk, felhasználás előtt gyúrjuk át!

2010. aug. 22. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Bocsi az off-ért de mi az a cukorliszt,és hol lehet glukóz szirupot kapni?A kérdés nagyon jó,a válaszok engem is érdekelnek! :-)
2010. aug. 22. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Nagyobb hipermarketekben már vettem /Tesco/.

De itt biztosan kapsz: AROMASZAKÜZLET

címe: 1089 Budapest, Elnök u. 24.

(ez egy sarokház, a bejárat a Villám u. 4. felől van)itt biztosan kapni:

2010. aug. 22. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

glükozszörp azonos a glükozsziruppal, azt így csinálhatsz.

63 dkg kristálycukor, 370 ml víz. Ezt összeforralod, majd kiegészíted 1 literre. Ha sokáig akarod tartani, akkor egy pár csepp tartósítót raksz bele.

Ezt a receptet a gyógyszertárba kaptam, a gyógyszerész ismerősömtől. Mert náluk lehetett kapni glükózszirupot és azt így csinálták.

Az tény gyógyszertárban kapható, de állítólag drága 250ml 1000,-Ft körül?!

2010. aug. 22. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
A cukorliszt azonos a porcukorral /ez a hivatalos cukrászati neve/
2010. aug. 22. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2010. aug. 23. 09:01

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!