Patkányt hogy lehet fogyasztani, és mennyire biztonságos?
Ez Auschwitzban elment mert szerencsétleneknek nem volt más...,, a kérdés is beteges
vegyél fagyállót aztán azzal próbáld kiírtani őket
Inkább hagyd ki a patkányt.
Ha van csirkeólad, szerezz be egy-két gyöngytyúkot, annak a hangját egyszerűen nem tudják elviselni a patkányok. 4 évig éltem vidéken, és ott azok a gazdák, akik disznóval foglalkoztak, mind tartottak gyöngytyúkokat is az említett ok miatt. Nekik bejött.
70 ropi körül van a vadászgörényes irtás.
reggel kimennek 4-5 vadászgörénnyel meg 3-4 jack russell terrier-el és estig kipucolják a területet.
még a fészekben is leölik a kicsiket.
és mivel nem mérgezett irtás fog történni, így a 3-400 begyűjtött patkányból ünnepi lakomát is rittyenthetsz majd....
Patkányt fogyasztani?
Jó kérdés...
Egy mókuskerékbe téve, ha sokat fut, biztosan fogyni fog.
Itt van egy recept egy főtt majd megsütött patkányhoz:
**Patkány előkészítése:**
1. Kezdjük a patkány alapos tisztításával és előkészítésével. Győződjünk meg róla, hogy teljesen megszabadultunk a szőrtől és a belső szervektől.
2. A tisztított patkányt öblítsük le alaposan hideg vízzel, majd szárítsuk meg papírtörlővel.
**Páclé elkészítése:**
3. Készítsünk egy ecetes páclét, amelybe a patkányt beáztatjuk. Ehhez vegyünk egy nagy tálkát vagy zacskót.
4. Az ecetes páclé hozzávalói:
- 1/2 csésze fehérbor ecet
- 1/4 csésze olívaolaj
- 3-4 gerezd fokhagyma (zúzva)
- 1 evőkanál friss citromlé
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 1/2 teáskanál szárított kakukkfű vagy friss kakukkfűágak
- 1/2 teáskanál szárított rozmaring vagy friss rozmaringágak
5. Keverjük össze az ecetet, olívaolajat, zúzott fokhagymát, citromlevet, sót, borsot, kakukkfüvet és rozmaringot egy tálban.
6. Helyezzük a patkányt a páclébe, győződjünk meg róla, hogy minden oldalát jól bevonja a pác. Zárjuk le a tálat vagy zacskót, majd tegyük be a hűtőszekrénybe legalább 4-6 órára, vagy hagyjuk benne egész éjszakára.
**Főzés és sütés:**
7. Vegyük ki a patkányt a pácléből, és engedjük le róla a felesleges folyadékot.
8. Főzzük meg a patkányt forró vízben legalább egy órán át.
9. A főzés után szárítsuk meg a patkányt konyhai papírtörlővel.
10. Süssük meg a patkányt egy forró serpenyőben vagy grillen mindkét oldalán, amíg szép aranybarna színt kap.
11. Tálaljuk a sült patkányt kedvenc körettel, például friss zöldségekkel vagy rizzsel.
Jó étvágyat! Ez a recept segít elkészíteni a patkányt ízletes étellé, a páclé és a sütés hozzájárul az ízek gazdagításához. Ne feledje, hogy mindig ellenőrizze a hús hőmérsékletét, hogy biztos legyen a biztonságos fogyasztásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!