Tejmentes banánkrém receptet keresek piskótatortába. Adnátok ötleteket hogyan lehetne megvalósítani?
hát, szójatej esetleg szóba jöhet.
vagy turmixold le a banánt egy vizes barackkal vagy körtével lekvár sűrűségűre.
Ööö, ha a banánt önmagában leturmixolod, már az is szinte krémszerű lesz. Állagtól függően tehetsz bele mézet, cirtomlét, ha hígítani kell, vizet.
Na?
Banánkrém
Hozzávalók:
* 0,5 kg banán
* 4,5 evőkanál cukor
* egy csipet fahéj
* kevés víz és citromlé
* 2 tojás
* 3 dl víz
* 1 vaníliáscukor
* fél csomag vaníliás pudingpor
* 1 evőkanál liszt
* diónyi Liga margarin (azért ezt a márkát választottam, mert ebben nincsen tejtermék)
* egy csipet só.
A feldarabolt banánt 2 evőkanál cukorral, egy kevés vízzel, citromlével, kis csipet fahéjjal fedő alatt üvegesre pároljuk. 2 tojássárgát 2 evőkanál cukorral, a vaníliáscukorral, a liszttel és a vaníliás pudingporral habosra keverünk, majd 1 dl hideg vizet adunk hozzá apránként, állandó keverés mellett. Közben 2 dl vizet felforralunk, az elegyre öntjük és erős tűzön, állandó gyors keverés mellett besűrítjük a krémet. A tűzről levéve belekeverjük a margarint. A 2 tojásfehérjét csipet sóval, kis citromlével, evőkanál cukorral kemény habbá verjük (a cukor hozzáadása előtt verjük fel a fehérjéket, majd a cukorral verjük tovább), és a még meleg krémhez adjuk óvatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!