Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért lapos mindig a muffinom?

Miért lapos mindig a muffinom?

Figyelt kérdés
Valamiért nem szép kerek a teteje hanem ellapul. Amúgy finom meg minden, de ezt nem értem
2021. márc. 31. 13:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
85%
Tényleg jó forró sütőbe tedd, utána visszaveheted a gázt közepesre, de 10 percig még véletlenül se nyisd ki a sütőt. (utána se nagyon nyitogasd)
2021. márc. 31. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 anonim ***** válasza:
85%
Nekem amikor az előző sütőm gyenge volt, akkor jártam így a muffinnal. Szóval hőfok lehet az oka.
2021. márc. 31. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:
29%
Kevés tésztát teszel a formába. Nekem mindig szépen feljön, pedig a sütőm nem egy ász.
2021. márc. 31. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 A kérdező kommentje:
Ha annyi van benne, hogy kifolyik, akkor is lapos
2021. márc. 31. 17:43
 15/20 anonim ***** válasza:
59%

Vegyél már egy sütőhőmérőt, hogy megtudd hány fokon sütöd! Addig soha nem lesz jó semmi.


És írd le a receptet ide, mert valamit nagyon elcseszel.

Digitális mérleged van? Mérőkanalad van? Mérőpoharad van?

(nem evőkanál és nem akármilyen "bögre")

2021. márc. 31. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 A kérdező kommentje:

Leírtam, hogy több receptet is próbáltam. Biztos nem fogom mindet leírni. Digitális mérlegem van és képzeld ezen kívül (és ez is csak esztétika) minden tökéletesen sikerül mindig. Nem vagyok fogyatékos. Nagyon sokat sütök. Cukrásznak tanultam és mielőtt ebbe is belekötnél: Nem, muffint nem tanultunk sütni 🤦🤦

De elképesztő, hogy akármit kérdez itt az ember, valaki beleköt, vagy hülyének nézi

2021. márc. 31. 20:41
 17/20 anonim ***** válasza:
85%

Kérdezö: a veszekedős valakivel nem érdemes foglalkozni.

A hiba valószínűleg tényleg a túl alacsony hőmérséklet. Ha a sütő kellöen meleg, akkor a tészta teteje gyakorlatilag azonnal megszilárdul és ezért jobban fel fog emelkedni, ha nem elég a hőfok, akkor a sütés közben keletkezö gázok egy része a folyós tésztán keresztül eltávozik, ezért kevésbé jön fel a sütemény.

2021. márc. 31. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 anonim ***** válasza:
70%
Vegyél hőmérőt. Fogalmad sincs hány fokon sütöd valójában.
2021. márc. 31. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek aki érdemi segítséget nyújtott. Ki fogom próbálni, hogy tovább melegítem a sütőt és magasabb hőfokon sütök 😊
2021. márc. 31. 21:02
 20/20 anonim ***** válasza:
66%
Ettől még szerintem a sütőhőmérő egyáltalán nem hülye ötlet, mert tényleg azzal tudod ellenőrizni, hogy valójában hány fokos a sütőd. Pláne termosztát nélküli gázsütőnél. Nem olyan vészesen drágák ezek. Talán húshőmérőt is lehet erre a célra használni, ha drótos.
2021. márc. 31. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!