Hány főre hány kiló sonkát vesztek húsvétkor?
Szuperek vagytok! Sikerült megállapodnom kb. 3-3,5 kilónál. Nagyon szeretem a sonkát, ráadásul tartom a böjtöt, tehát ilyenkor már nagyon vágyom is a húsra, csak olyan soknak tűnik így kimondva, hogy 3 kiló 2 emberre.
A maradékból én sonkás tésztát szoktam csinálni, de akkor már csak kínomban eszem. Eddig mindig két kötözöttet vettem, meg egy kisebb darab paraszt sonkát, most megpróbálok 1 darab 2 kg körüli kötözöttet, a paraszt sonkám meg már itt figyel a hűtőbe.
Mi eddig olyan 8-10 kg-os parasztsonkát vettünk minden évben, hatan vagyunk. Ebből viszont a csülök többször megmaradt, meg persze lejön belőle a csont is. Idén szívsonkát vettünk, kb. 5,5 kg, két darabban van, így már a belsejét is láttuk, hát valami gyönyörűek!
#14-re: ha nálunk lesz maradék, akkor abból készítek egy bizonyos szendvicskrémet (családi recept), és lehet belőle melegszendvics, leveles tészába töltve sonkás hasé vagy sonkás csiga, karajba töltve, feltekerve egy másik speckó családi étel, krumplipürével. Soha nem tudjuk megunni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!