Egyszerű gyors receptek családoknak?
Ez a kérdés leginkább azoknak szól akik családra főznek.
Szeretnék új kicsivel egészségesebb ételeket a családnak készíteni.
Mivel nagyon sokáig dolgozom kevés időm van főzni ezért sokszor ugyanazokat a recepteket készítem el, mert azokat nagyon gyorsan és egyszerűen mennek.
Akinek lenne esetleg valami egyszerű finom receptje amit nem kell 6 óráig sütni-főzni nagyon örülnék, ha megosztaná velem.
Előre is köszönöm!:)
Szia en a spagettit szeretem elkesziteni a legjobban sztem tok gyorsan is kesz van meg imadom is :)
Vagy carbobaras teszta.
Sima csirkemelett kockakra vagsz megvarod mig kiengedi a vizet magabol.
Leontod raontod a carbobaras port es annyi tejet ami tetszolegesen besuriti. Sozod
Egyebkepnt sonkaval szoktak.
Nalunk csirkemellel valt be :)
(Persze ennek is van tuti carbonara receptje ami bonyolultabb) en ezt azert szeretem mert hamar megvan parom egyenesen rajong erte :D
Vagy pedig a tejszines husi.
Az is nagyon hamar megvan :)
Remelem tudtam segiteni :)
13vagyok.
A carbonaras tesztahoz a husit felteszed ugy ahogy van a gazra. Es ha kiengedi a levet leontod rola es egy nagyon picike olajat ontesz ra es ugy ra a por :)
14-es: az remélem, nem zavar nagyon, hogy a carbonarahoz nem kell hús!
(Most attól eltekinve, hogy a carboanarápor szintén értelmetlen dolog, anélkül is elkészül pár perc alatt - pontosabban amíg a tészta megfö, annyi idö kell neki!)
14: miről beszélsz...??? carbonara és hús? Meg por...???
Jesszumpepi!
Hát az minden csak nem carbonara...
Az eredeti carbonara:
A tésztát megfözöd, ahogy szoktad, leszüröd, a vízböl 100-200 ml-t félreteszel
Közben húsos szalonnát, vagy sonkát valamennyi kövér résszével együtt kis (2-3mm) kockákra vágsz, pici olajon kisütöd, de ne legyen száraz, közben 2-3 tojást felversz, mintha rántottát akarnál sütni.
Ha a szalonna megsült, elzárod a fözölapot, beleborítod a forró tésztát és a tojást, összekevered és pici fözövízzel együtt elkevered. A forró szalonna, meg tészta, meg tésztalé elég ahhoz a tojás nagyon vékonyan ráföljön a tésztára. A tányéron sok-sok frissen örölt borssal (szénégetö) megszórod.
A tojástól nem kell félni, nem lesz nyers, mert a benne lévö forró akármiktöl megfö.
Tippek:
A tésztát egy nagyobb lábasban fözd, a szalonnát egy serpenyäben süsd. Ha a tésztát leszüröd, tedd vissza a lábasba és arra borítsd a szalonnát meg tojást, mert egyébként nem tudod összekeverni, ha fordítva csinálod.
A tésztaléböl mindig csak picit adj hozzá, amít a tojás egyenletesen bevonja a tésztát, ha sokat öntesz hozzá, akkor túl folyós lesz..
Az egész max 10-15 perc alatt megvan, mindenféle por meg egyebek nélkül és kategóriákkal finomabb!
#17 már bocs, de ebben a receptben semmi "eredeti" nincs. Három lépésből áll az egész, és mindegyik rossz. Pofaszalonnát szokás kisütni (olaszul guanciale) ami ugyan helyettesíthető másféle húsos szalonnával, de ha az "eredeti" szót használod, akkor az guanciale. A tojás nem csak néhány tojás felverve mint egy rántotta, hanem legalább 2x annyi sárgája, mint fehérje. És ebbe sajt is megy, mégpedig Pecorino, esetleg valamennyi parmezánnal bekeverve.
Ez az eredeti alap, ettől lehet eltérni ízlés, és alapanyaghoz való hozzáférés függvényében.
Te vagy tévedésben, elgalább is részben. AZ eredeti olasz szalonnafélét azért nem írtam, mert az a legtöbb helyen nem beszerezhetö!
Viszont eredetileg nem tettek bele plusz tojássárgáját, és ez az egyetlen tésztaféle, amihez nem tesznek semmiféle sajtot! (legalább is az olaszok szerint)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!