Egyszerű gyors receptek családoknak?
Ez a kérdés leginkább azoknak szól akik családra főznek.
Szeretnék új kicsivel egészségesebb ételeket a családnak készíteni.
Mivel nagyon sokáig dolgozom kevés időm van főzni ezért sokszor ugyanazokat a recepteket készítem el, mert azokat nagyon gyorsan és egyszerűen mennek.
Akinek lenne esetleg valami egyszerű finom receptje amit nem kell 6 óráig sütni-főzni nagyon örülnék, ha megosztaná velem.
Előre is köszönöm!:)
Bocs, de nagy segítség lenne, ha leírnád, miket fözöl általában, különben jó eséllyel olyanokat fognak írni válasznak.
Meg milyen étel az, amit 6 óráig kell készíteni???? Ilyet jóformán nem ismerek és ritka, ha fél óránál tovább fözök. Az, hogy utána a kaja még fö, megy anélkül is, hogy ott álljak mellette.
Az egyik legegyszerűbb és végtelenül variálható étel tapasztalatom szerint a tepsis hús+köret.
Veszel annyi darab húst ahányan vagytok. Ez lehet halszelet, csirkecomb-filé, csirkemell, tarja, kb bármilyen hús ami jó sütni. Ezt a húst valamilyen ízlésedhez és kedvedhez illő fűszerezéssel, páccal ízesíted. Itt tényleg végtelen a lehetőségek tárháza, zöldfűszerek, szójaszósz, mustár, curry, kínai ötfűszer, fűszerkeverék, fokhagyma, amit csak akarsz. Egy kis zsiradék kell rá, mondjuk olívaolaj, hogy ne száradjon ki. Ha nem akarsz mindig húst csinálni, akkor helyettesíthető például grillsajttal, zöldségfasírttal.
Aztán fogsz vagy két féle olyan zöldséget amik jól sülnek sütőben. Ilyenek például a krumpli, édeskrumpli, cukkini, kelbimbó, sütőtök, padlizsán, brokkoli, répa, karfiol, gomba. Ha elég idősek hozzá, itt a gyerekeket is be lehet vonni tisztítani, darabolni. A zöldségeket akkorára vágod hogy kb egyszerre készüljenek el a hússal, ehhez egy kis tapasztalat kelleni fog. Én például legutóbb lazacot, krumplit és kelbimbót sütöttem, a kelbimbót félbe, a krumplit viszonylag picike kockákra vágtam és úgy pont egyszerre lett kész minden.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe belerakod a húsokat, köré a zöldséget (amit szintén meg kell locsolni egy picike olajjal, és lehet bátran fűszerezni), letakarod alufóliával és olyan 180-200 fok körül sütöd amíg el nem készül. A végén lehet fólia nélkül pirítani ha szeretnéd. A sütési idő attól függ mi van benne, lehet hogy egyes párosításoknál kell kicsit variálni, mondjuk a tarja mellé csak félidőben betenni a brokkolit, de alapvetően összekészítés után minimálisan kell vele foglalkozni és koszos edényt is csak egyet csinál, a tepsit.
Az egészséges mindenkinek mást jelent, de nyugodtan igazíthatod ahhoz az étrendhez amit ti igyekeztek követni. Olaj tényleg nem kell rá sok, éppenhogy érje a húst/zöldséget hogy ne száradjon ki. Ha szénhidrátcsökkentetten akartok enni, akkor lehet alacsony ch tartalmú zöldségeket választani vagy abból többet beletenni. Ha zsírszegényen, akkor használj alacsony zsírtartalmú húsokat. Ha valamit mellőzni akartok (laktózt, glutént, sót, ízfokozókat, cukrot, mittudomén) azt egyszerűen nem teszel bele. Ha friss zöldséget is akarsz mellé enni akkor amíg sül, pont van időd egy gyors salátát összedobni.
A 6. válaszolónak köszönöm a választ :).
És a “6 óráig sütni-főzni” az csak arra volt, hogy kicsit nyomosítsa, hogy nincs sok időm főzni. Nem kell szó szerint érteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!