Fagyasztott fejteni való babot is be kell áztatni?
Figyelt kérdés
Blansíroztam fagyasztás előtt. Ha nem áztatom be, mennyi idő alatt fő meg? Hűtőben vagy mikróban engedjem ki?2010. aug. 18. 22:50
1/6 anonim 



válasza:





A fejtett babot nem kell áztatni, minek.Kiolvsztani se kell.
2/6 anonim 



válasza:





A fagyastott babot, borsót, francia saláta alapot stb. soha nem szabad kiolvasztani. Lobogó forró vizben kell megkezdeni a főzését, majd ha újra felforrt. mert ugye a viz le fog tőle hűlni - kis lángon készre főzni.Tegyél bele sárga répát,fehér répát. Jó fokhagymás rántással rántsd be, majd még egy marék petrezselymet, zeller zöldet is vess bele. Isteni lesz.Nem fő sokáig a fejtett bab, max 40-60 perc.A rántást csinálhatod sült szalonna zsirján.plusz jó iz.Esetleg kolbásszal.
5/6 Kokas Lajos 



válasza:





A fejteni való bab az a hüvelyes! Azt biztos, hogy nem kell áztatni. A fejtett babot, csak akkor, ha előzőleg megszárítottad (száraz bab). A frissen fejtett, babot a fagyasztást követően sem kell áztatni, de még kiolvasztani sem, ahogy egy előttem szóló írta!
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A receptet kipróbálom, nagyon jól hangzik!
2010. aug. 19. 10:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!