Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől lesz szép piros és...

Mitől lesz szép piros és ropogós a sült csirke bőre, ha tepsiben sütöm?

Figyelt kérdés
2010. aug. 18. 07:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
MI úgy sütjük a pipit, hogy egy vizet öntünk alá kb.2 dl. és egy kis zsír amit sokan utálnak ugyan de tehetsz alá közértben kapható libazsírt nem egy összeg abból is keveset mert a comb is eresz megából.A víz elpárolog így a husi puha lesz és ha a víz elpárolgott elkezd sülni.Szép piros ropis lesz a bőre és nem árt néha kihúzni a tepsit és meglocsolni a tetejét a combnak az alatta lévő zsírral.
2010. aug. 18. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
előző vok még hozzátennémaz olajat hagyd ki mert attól szálkás lesz a hús.
2010. aug. 18. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

szia! én is mindig zsírozott tepsibe teszem a zsírral bekent félbevágott csirkét, vagy csirkecombokat.pici vizet öntök alá, szorosan lefóliázom és kb. 40 percig sütöm. leveszem a fóliát, meglocsolom a zsírjával és erősebb lángon szép pirosra sül.

üdv.

2010. aug. 18. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
74%

a szalonnabőrrel vagy mézzel, sörrel való kenegetés is jótékonyan hat a pipi bőrének pirulására

üdv.

2010. aug. 18. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Sütéshez mindig teszek alá egy kevés libazsírt és vizet, és a fele sütési idő után gyakran locsolgatom ezzel a lével (plusz amit magából is eleve kienged). Amint szép pirosra sül és elkészül a pipi, azonnal tiszta tálra teszem, tehát nem marad zsíros, mert nem hagyom, hogy visszaszívja magába a zsiradékot, miközben kihűl.
2010. aug. 18. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
én ecsettel bekenem pl. olívaolajjal. és nem fedem le semmivel, így sül 45-60 percig 180 C-on, légkeverésesen. egy pár kortynyi vizet öntök csak alá. így ropogós lett mindig.
2010. aug. 18. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
09:19 kimaradt: hogy ezt csirkecombokra értettem. egész csirkét még nem nagyon készítettem.
2010. aug. 18. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

zsírt alá bizony vagy ha zsíros a csirke akkor zsiradék nélkül...én sütőzacsiban szoktam, majd kibontom és a zsiradékkal kenegetve pirosra sütöm...


ja a sör is jót tesz neki ;)

2010. aug. 18. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Sütés előtt jól dörzsöld be zsiradékkal,én (a változatosság kedvéért) a vajat ajánlom!

Vagy sütőben, sóágyon süsd!

2010. aug. 18. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a tippeket.
2010. aug. 18. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!