Szerintetek működne?
Figyelt kérdés
A kérdésem annyi lenne, hogy szerintetek sós ételeknek, süteményelnek hogyan állna, ha zabpehelylisztből csinálnám őket? Tudom, hogy a zabpehelynek van egy alap édesebb íze, de szerintem azt megfelelő fűszerekkel el lehet nyomni. Nektek mi a véleményetek? Esetleg valaki próbálta már?2021. febr. 28. 19:54
1/5 anonim válasza:
Nem jó.
Édes?? Inkább keserű.
Plusz nincs benne glutén, nem áll össze a tészta.
2/5 anonim válasza:
Sok recept van a neten zabliszttel, illetve zabpehellyel, édes is, meg sós is, keress direkt rá.
#1-es: a zabpehely meg akkor keserü, ha régi, avasodik.
És a tészta összeáll glutén
nélkül is, ezért létezhetnek gluténmentes sütemények, kenyerek, stb. Meg mellékesen a zab éppen hogy tartalmaz glutént!
4/5 anonim válasza:
Működik, mi szoktunk csinálni. Más íze van a hagyományoshoz képest, de finom.
5/5 anonim válasza:
Én nokedlit rendszeresen csináltam régebben (kicsit több tojással mint sima lisztnél). Van egy markáns íze, semmi esetre sem mondanám édesnek, de pl a pörkölt mellett már nem érződött ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!