Házi tejszínből szeretnék vajat készíteni. Mivel egyszerre nem tudok annyi tejszínt előteremteni, a fagyasztott, majd kiengedett tejszínből ugyanúgy lehet vajat készíteni? (2-3 hétig lenne a fagyasztóban 1-1 adag)
Amit írtam, az alapján készítettem, robotgéppel (habverő fejjel).
Kb 9dl volt a tejszín mennyisége, ebből nekem 160gramm vajam lett, mivel szerintem korán kapcsoltam le a gépet, nem csapódott ki az összes zsíradék, így egy savós tejszín maradt meg, amit megittam mint a tejet.
A vaj pedig finom, enyhén tejszínes ízű, érezni hogy teljes tejből készült. Legközelebb is fogok készíteni, de akkor majd tovább hagyom dolgozni a mixert, vagy megpróbálkozok az üveges megoldással.
Próbáld ki az üveges módit. Félig töltesz egy kis lekvárosüveget, de előtte mérd meg a tej mennyiségét (súlyát és térfogatát is) Kirázod a vajat, majd leméred a vajat súlyra, a visszamaradt írót pedig súlyra és térfogatra is.
Ebből már tudsz következtetni, hogy melyik módszer ad neked többet. A rázásnál amikor nem lötyög semmi, ne ilyedj meg, rázd (üsd) tovább mert a cél előtt vagy már. Inkább olyan ütő mozdulatok kellenek, az a hatékony, mintha egy tüntetésen lennél, nem pedig a bármixeres majomkodós fajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!