Mire való a jénai tál? Ha nincs akkor nem tudok sütni?
Szóval van 1 kiló filézett csirkemellem nézek rá recepteket de minenhol a jénai tálat írja.Ha az nincs akkor nem tudom megsütni a csirkemellet?
Itt a recept.
Ha valaki lenne oly szives és leírná pár szóban úgy mintha egy 5 éves gyereknek magyarázná azt is szivesen venném.
Előre is köszi
26/F
üvegtál a jénai
sima tepsiben is tudsz sütni
Most akkor ez a recept hogy néz ki?
Azt írja felforrósítjuk a margarint és beletesszük a csirkemellet.
Mibe forrósítjuk fel a margarint?
A sütőedénybe tegyek vajat?Mennyit?
Azt írja még 10 percig pároljuk majd aranyszínűre sütjük.
Hogy kell párolni?
Hú ez nekem tényleg magas.
van itt egy olyan jóindulatú hölgy aki ezt nekem leírná lépésről lépésre.
de tényleg mint g y5éves gyereknek.
Párom 5kor jön haza melóból.Meg szeretném lepnie gy finom vacsival.
Tepsiben is jó. Ehhez a recepthez magasabb falú tepsit válassz, mert úgy nem lesz olyan lapos az étel,mintha nagy méretű laposabb tepsiben sütnéd.
Nekem sincs csak egy kis jénaim. Én pl. a rakott krumplit sima lábasban teszem be a sütőbe ... Abban is megsül :)
Hozzávalók:
3 csirkemell, 40 dkg trappista sajt, 1 pohár tejföl margarin, só, szerecsendió
Elkészítés:
A csirkemelleket kifilézzük, és apró darabokra vágjuk. Felforrósítjuk a
margarint és beletesszük az aprított csirkemellet.
EDDIG SERPENYŐBEN A FŐZŐLAPON, INNEN TEPSIBEN KELL CSINÁLNI ;)
Megszórjuk sóval és
ôrölt szerecsendióval. 5-10 percig pároljuk majd aranyszínûre, sütjük.
Lereszeljük a sajtot. Kivajazunk egy jénai tálat. Beleszórunk egy kevés
csirkemellet, majd bôven meghintjük sajttal. Ezt folytatjuk váltakozva,
a tetejére sajt kerüljön. Tetejére öntjük a tejfölt, majd 10-15 percre
forró sütôbe tesszük. Rizzsel vagy sült krumplival tálaljuk. ,
Na figyu jóindulatú hölgy leszek:
Tegyél egy lábasba vagy magasabb falú serpenyőbe margarint, abban forrósítsd fel. Tedd bele a csirkemellet és kevergesd. Párolni úgy szoktunk, hogy kicsire vesszük a lángot és fedővel letakarjuk az ételt. Amikor már nem lesz leve (mert egy kicsit engedni fog a hús), akkor kezdheted el pirítani. szép aranybarnás színe lesz neki, akkor elzárod.
Utána fogod a tepsit, kivajazod és rétegezed a sajtot és a húst, ahogy a recept írja.
Biztos finom lesz :)
Aha kezm vágni.tehát a párolás is meg a pirítás is palacsintsütőbe teflonba utána mikor megpirult.Berakom a tepsiba h a hús meg a sajt öszesüljön?????
Jól értem.
Köszi a segítséget
És az normális hogy a lefagyasztott csirkemell 1,5órája nem olvad ki?
Beraktam a mosogatóba engedtem rá melegvizet.De a közepe még mindíg kemény.
Vagy az nem is lesz puha?
Filézett csirkemell.Szóval nem a csont kemény. :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!