Szerintetek ezzel lehet helyettesíteni?
Muffint szeretnék sütni, de csak egy darab muffinpapír van.
Mi lenne ha azt az egy darabot használnám sablonként, és sütő/zsír papírból vágnám ki a többit?
Ugyan ugy elválna a sütitől?
Nem égne meg az alja?
Köszönöm a válaszokat előre is. ❤️
19/L
Még egy kérdés ...😏
Ha mégsem a zsírpapír mellett döntenék, akkor csatos tortaformába a muffin tészta milyen lenne? 🤔
Jó ötlet?
Szia!
Szerintem teljesen jó megoldás a sütő/zsírpapír is.
A csatos tortaformáról...hát szerintem azzal is működhet.
Elvileg kiszabdalhatsz sütöpapírtból formákat, de elég unalmas dolog.
Én egyébként soha nem használok hozzá papírformát, a sütöformát kikenem vajjal/olajjal, kicsit meglisztezem és így teszem bele a tésztát. Ha megsült, kb 5 percet várok, utána minden problema nélkül ki lehet öket szedni a formából. Nekem sokkal szimpatikusabb, hogy nem kell a papírt letépkedni a muffinról.
Sütheted tortaformában is, csak akkor a sütési idö megváltozik, hosszabb lesz, de hogy mennyivel, azt nehéz megmondani. Kb 15 perc múlva tüpróbával megnézheted, hogy mennyire van átsülve, érzésem szerint így kellene neki 160-180 fokon kb 30 perc - de ez csak érzés, nem tudom semmi konkréttal alátámasztani, csak annyival, hogy elég soakt szoktam sütni.
Sima tepsid van, vagy muffinforma sütő tepsid?
A muffin tészta akármilyen formában süthető egyébként.
Viszont ha van muffinforma sütő tepsid, akkor papír helyett kivajazod, kilisztezed. Úgy finomabb is szerintem, mert picit megpirul a tészta oldala, ropogósabb lesz.
Van muffin tepsim :)
Azért nem merem papír nélkül, mert tuti hogy nekem bele ragad 😏
Nyugodtan hajtogasd, tökéletes lesz. Tessék, itt egy poszt pont erről:
Amúgy meg az ilyen kevert tésztát bármilyen formában meg lehet sütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!