Grizgaluska (Daragaluska) Valakinek egy bevalt recept ami nem lessz ko kemeny?
Akarhanyszor probaltam mar a levesbe mindig kemeny lett.
Azen receptem.
Griz
Kis olaj
Tojas
So
Bors
Petrezselyem
Kis szodabikarbona (kb keshegynyi)
2 tojást e kicsit felverem csipet sóval. Lassan belekeverem a grízt, annyit hogy tejföl sűrű legyen. Vagy kicsit sűrűbb, mint a palacsinta tészta. Pihentetem kb 1 órahosszat. Majd kb 2 liter vizet forralok,
teszek bele ételízesítőt és ízlés szerint sót. Nem zubogó vízbe beleszaggatom evőkanállal a galuskát. Nagysága is olyan ki mekkorát szeret, de duplájára dagad mire megfő. Addig főzöm míg puha nem lesz. Ez lehet 15 perc, de lehet fél óra is. Attól függ, hogyan találom el a sűrűsségét a galuskának. Nem teszek bele semmit a galuskába, csak sót!
Így csinálom mióta élek és főzök, 70 éves nagymama, de még nekem sem sikerül mindig, ahogy szeretném!
Te vagy az en emberem! :) En mindig azert panaszkodom, hogy tul puha a grizgomboc ...
Grizgaluska kemenyen a legjobb tesa!!! Ne legyel puhany ... :)))
Kepzeljetek el amit most csinaltam az en receptem alapjan tovabb foztem es puha lett 😂😅😅
Lehet en voltam a buta h keves ideig foztem eddig :)
Nekem Mautner Zsófi receptje vált be eddig a legjobban. Igaz, nem a leggyorsabb, mert állni kell hagyni a bekevert tésztát, de sosem csalódok, isteni finom, és mindig ugyanúgy sikerül.
"A legfinomabb grízgaluska így készül: felütünk egy tojást, lemérjük (kb. 5-6 dkg lesz), majd pontosan ugyanannyi búzadarát szórunk bele, amennyi a tojás súlya +egy csipet sót. 20 percig hűtőben pihentetjük. Sós, lobogó vízben kb. 15-20 percig főzzük. Egy tojásból 4 ilyen óriásgaluska lesz."
2db tojás
20dkg búzadara
10dkg vaj
Só
Összegyúrva hűtőben 10perc pihentetés után kis kanállal formázom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!