Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Grizgaluska (Daragaluska) Val...

Grizgaluska (Daragaluska) Valakinek egy bevalt recept ami nem lessz ko kemeny?

Figyelt kérdés

Akarhanyszor probaltam mar a levesbe mindig kemeny lett.

Azen receptem.

Griz

Kis olaj

Tojas

So

Bors

Petrezselyem

Kis szodabikarbona (kb keshegynyi)


2021. febr. 10. 13:49
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

2 tojást e kicsit felverem csipet sóval. Lassan belekeverem a grízt, annyit hogy tejföl sűrű legyen. Vagy kicsit sűrűbb, mint a palacsinta tészta. Pihentetem kb 1 órahosszat. Majd kb 2 liter vizet forralok,

teszek bele ételízesítőt és ízlés szerint sót. Nem zubogó vízbe beleszaggatom evőkanállal a galuskát. Nagysága is olyan ki mekkorát szeret, de duplájára dagad mire megfő. Addig főzöm míg puha nem lesz. Ez lehet 15 perc, de lehet fél óra is. Attól függ, hogyan találom el a sűrűsségét a galuskának. Nem teszek bele semmit a galuskába, csak sót!

Így csinálom mióta élek és főzök, 70 éves nagymama, de még nekem sem sikerül mindig, ahogy szeretném!

2021. febr. 10. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én nem "bonyolítom túl": tojás + annyi dara, amennyit felvesz ahhoz, hogy jó állagú legyen + késhegynyi szódabikarbóna. Beleszaggatom a levesbe és főzöm kb. 10 percig, nem lesz kemény. Szóval valószínűleg az arányokat nem találod el jól. Gondolom, kevesebb dara és / vagy több szódabiarbóna kellene.
2021. febr. 10. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Te vagy az en emberem! :) En mindig azert panaszkodom, hogy tul puha a grizgomboc ...


Grizgaluska kemenyen a legjobb tesa!!! Ne legyel puhany ... :)))

2021. febr. 10. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Kepzeljetek el amit most csinaltam az en receptem alapjan tovabb foztem es puha lett 😂😅😅

Lehet en voltam a buta h keves ideig foztem eddig :)

2021. febr. 10. 14:31
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem Mautner Zsófi receptje vált be eddig a legjobban. Igaz, nem a leggyorsabb, mert állni kell hagyni a bekevert tésztát, de sosem csalódok, isteni finom, és mindig ugyanúgy sikerül.


"A legfinomabb grízgaluska így készül: felütünk egy tojást, lemérjük (kb. 5-6 dkg lesz), majd pontosan ugyanannyi búzadarát szórunk bele, amennyi a tojás súlya +egy csipet sót. 20 percig hűtőben pihentetjük. Sós, lobogó vízben kb. 15-20 percig főzzük. Egy tojásból 4 ilyen óriásgaluska lesz."

2021. febr. 10. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
52%

2db tojás

20dkg búzadara

10dkg vaj

Összegyúrva hűtőben 10perc pihentetés után kis kanállal formázom.

2021. febr. 10. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!