Mi a hurka fajtának a neve?
Gyerek koromban ettem egy olyan hurka fajtát vagy nem is hurka volt.
Fél gömb alakú hurka töltelék volt és egy olyan fehér mázzal volt leöntve. Ha jól emlékszek.
Szerintem az nem volt fehér mázzal leöntve, hanem olyan színű volt a "héj" azaz a gyomor és ez volt a disznósajt.
Csak nyilván a házinak más volt az íze, a fűszerezése, a darálása, ezért nem tudod beazonosítani a boltival.
Vagy ha nem ez, akkor nem tudom, de remélem kapsz olyan választ, amiben ráismersz!
Gömbec lesz az, egészen biztos. (Erdélyi "disznósajt, hasonlít a hurkához és olyasféle étel, mint a skótoknál a Haggis - csak az utóbbi birkából készül.)
Arra gondolok, hogy szerintem az nem fehér máz lehetett, hanem hálószerű erekkel átszőtt fátyol. Ha minden igaz, az a hashártyája. Gyerekkoromban a rokonok ebbe is tettek hurkatölteléket, és úgy sütötték meg.
Vannak helyek, ahol ennek cigánka aneve.
Itt egy kép róla, mondjuk a rokonoknál nem volt ennyire sötét, mert rizses -májas töltelékkel készült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!