Szerintetek nincs rossz íze a vajjal készített szószoknak?
Vajas szószokhoz általában tej is kerül, legalábbis nálunk.
Nincs így rossz íze szerintem.
A vaj zsiradék a tejszín meg nem.
Vajat használni tejszín helyett olyan, mintha olajat tennél valamibe sajt helyett.
Tökéletesen érthetö, ha ilyen esetben túl zsíros és túl vajas íze lesz az ételnek, de nem azért, mert vajat használtál hozzá, hanem mert rengeteget tettél bele.
#6 nekem sajnos még kis arányban tejszín mellett is berontotr az íze. Na mindegy ezek után már nyugodtan elhagyom.
#7 hogyha nem is vaj alapú, de olyat láttam több receptben is ahol nagy arányban (1/3, 1/2) tettek bele vajt. Pl sajtszósz receptekbe láttam ilyet.
Sajtszósz szerintem besamel mártásból az igazi, plusz sajtot olvasztva bele. De abban is tej van a vaj mellett, nem szimplán vaj alapú mártás.
De ha teljesen ki akarod kerülni a vajat, akkor mascarpone + tejszín összefőzve, fűszerezve (só bors szerecsendió plusz nálam fokhagyma, anélkül semmi nem az igazi :D), és ízlés szerinti sajtot kell ebbe is beleolvasztani. Ez olyan igazi nyúlós sajtszósz lesz, rakottasokra ráöntve rásütve imádom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!